Reisverslag Zuid Afrika, Swaziland, Lesotho


Ga naar: Home  Eswatini (Swaziland)  Lesotho  Zuid Afrika  Foto's


Zuid Afrika > Het regent in Johannesburg

Het is precies half acht als we wegrijden in de richting van Schiphol. We moeten op tijd op Schiphol zijn om via de oude manier in te checken. Het inchecken via internet was eerder namelijk niet gelukt. Waarschijnlijk had iemand anders van de reisgroep al ons reserveringsnummer per ongeluk ingetypt. Hierdoor waren wij al ingecheckt, zonder over onze boardingpass te beschikken. Een probleem dus! Via de telefonische helpdesk zijn we weer uitgecheckt, maar vervolgens lukte het opnieuw inchecken daarna niet meer. Er zat niets anders op dan op Schiphol zelf in te checken. Bij de KLM balie gaat het inchecken verder prima en al snel zitten we aan een kop cappuccino te wachten op het vertrek van ons vliegtuig.
Giraf in Kruger
Het vliegtuig vertrekt op tijd richting Johannesburg. Om precies tien uur stijgt het toestel op voor een vlucht van 10 uur en 35 minuten. Onderweg de gebruikelijk krant, hapjes, drankjes en maaltijd. Naast mij zit een Zuid Afrikaan uit de omgeving van Johannesburg. Hij vertelt het een en ander over Zuid Afrika en geeft aan dat we een hele mooie route uitgekozen hebben. Om kwart voor negen 's avonds (het is hier één uur later) landen we op de luchthaven van Johannesburg. Het regent!
De rij voor de douane is lang en het duurt lang voordat we aan de beurt zijn. Als we eindelijk voorbij de douane zijn, is de bagage nog niet op de aangegeven band aanwezig. Al snel blijkt de bagage op een andere band geladen te worden. Ik zie mijn koffer al snel op de band. In de aankomsthal van de luchthaven ontmoeten we Gerhardt. Gerhardt is onze gids voor de komende weken. Ook ontmoeten we hier de overige reisgenoten. Op de luchthaven hebben we ook de mogelijkheid om geld te wisselen of om te pinnen. Ik sluit aan in een rij om geld te wisselen. Dit blijkt nog een heel proces te zijn, met kopieën van het paspoort, stempels, thuisadres etc. Het wisselen van het geld verloopt hierdoor niet erg vlot. Na drie kwartier heb ik Zuid Afrikaanse Randen op zak. We lopen naar de bus en gaan op weg naar het eerste overnachtigsadres. Gerhardt vertelt dat het juist die dag heel veel geregend heeft in Johannesburg. Gerhardt rijkt in de bus alvast de sleutels van onze kamers uit. Morgen zal hij meer vertellen over het programma. Als we bij de Johannesburg Airport Lodge arriveren is het inmiddels half twaalf ’s avonds. We kruipen onder de dekens.


Volgende  

Reacties op 'Zuid Afrika, Swaziland, Lesotho':


Reacties:

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit bericht

Reisverslag

Het regent in Joha.. (Dag 1)
Op weg naar Graskop (Dag 2)
Mist op de Panoram.. (Dag 3)
Het Kruger Park (Dag 4)
Game drive door he.. (Dag 5)
Op weg naar Swaziland (Dag 6)
Wandeling door Shewula (Dag 7)
Noodweer in de nacht (Dag 8)
Nijlpaarden in St .. (Dag 9)
Op weg naar de Dra.. (Dag 10)
Onweer in de bergen (Dag 11)
Buspech … (Dag 12)
Rotstekeningen van.. (Dag 13)
Wandelen naar de w.. (Dag 14)
Door de Karoo naar.. (Dag 15)
De kust bij Port E.. (Dag 16)
De Robberg in Plet.. (Dag 17)
De natte Tuinenroute (Dag 18)
De township van Knysna (Dag 19)
Overgewicht met Si.. (Dag 20)
Richting Kaapstad (Dag 21)
Kaap de Goede Hoop (Dag 22)
Kaapstad vanaf Tab.. (Dag 23)
Terug naar huis … (Dag 24)


Reisroute
Programma