Reisverslag Zuid Afrika, Swaziland, Lesotho


Ga naar: Home  Lesotho  Swaziland  Zuid Afrika  Foto's


Swaziland > Op weg naar Swaziland

Op weg naar Swaziland. We ontbijten op onze veranda van onze lodge. Ik geniet van de vogeltjes om ons heen. Om half negen rijden we met de bus de campsite Satara af. Via de doorgaande weg rijden we door het Krugerpark naar het zuiden. Ook vandaag zien we weer direct wild.
Grootlangtoon
Een groep buffels trekt over de weg. Daarna wordt het betrekkelijk stil. Natuurlijk zien we wel impala’s, zebra’s en ander klein wild, maar ook hele stukken zien we niets. Goed dat we gisteren de route aangepast hebben en noordwaarts zijn gereden. Om de big five compleet te maken willen wij graag de luipaard zien, maar dit zal heel moeilijk worden. Anderen speuren ook naar de neushoorn. De andere jeep gisteren heeft de neushoorn niet gezien. Bij Onder Sabie hebben we een koffiestop. Diverse borden waarschuwen voor de apen en gevraagd wordt om ze niet te voeren. Dit blijkt helemaal niet nodig. Eén aap is zo snel dat hij de tosti al van het bord van een Amerikaanse toerist gegrist heeft, voordat zij het door heeft. Boos gooit ze een mes achter de aap aan, die gelukkig zijn doel mist. Wij rijden door richting de uitgang van het Krugerpark. Net voordat we het park verlaten zien we een neushoorn staan. Zo hebben we toch allemaal minimaal vier van de big five gespot. Een bocht verder komen we bij de uitgang Krokodilbrug en verlaten het Krugerpark.
Een kudu/TD>
We rijden weer in de bewoonde wereld. Dit betekent ook dat we weer geld kunnen wisselen. De bodem van de portemonnee begint aardig in zicht te komen. Bij een bankfiliaal in Komatipoort gaan we onze Euro’s omwisselen voor Randen. Dit valt nog niet mee. Niet dat het heel druk is of dat het problemen oplevert, maar vooral omdat het gewoon heel lang duurt voordat alle formulieren ingevuld zijn, voorzien zijn van de nodige stempels en van handtekeningen. Het pinnen buiten is toch een stuk efficiënter. Even verderop stoppen we bij een winkelcentrum om te lunchen. Wij kopen een broodje en wandelen door het plaatsje. Kamatipoort is een rustig dorpje en bestaat voornamelijk uit één doorgaande straat. Bij de Wimpy ontmoeten we de andere reizigers weer. Hier drinken we een koffie. Als iedereen de lunch genuttigd heeft, stappen we weer in de bus op weg naar Swaziland.
Neushoorn
Al snel arriveren we bij de grens. We stappen uit en halen een stempeltje bij de emigratie van Zuid Afrika. Even verderop wandelen we Swaziland in en krijgen hier ook een stempeltje. Een leuke verzameling in het paspoort en er komen nog de nodige bij deze reis.
Rond half vijf arriveren we bij de Shewula Mountain Camp. Het mountain camp bestaat uit ronde huisjes met rieten daken. De huisjes zijn zes-persoons, maar wij slapen er met vier personen in. Het sanitair is in een centraal gebouw. Het ziet er goed uit. De lodge ligt op de top van een heuvel met uitzicht over de vallei. Op de rand heet Gerhardt iedereen welkom met een fles Amarullo. Terwijl hij de glaasjes inschenkt, vertelt hij over Shewula, de vallei en het dorp. ’s Avonds wordt er voor ons gekookt en al vroeg duikt iedereen in bed.


Vorige  Volgende  

Reacties op 'Zuid Afrika, Swaziland, Lesotho':


Reacties:

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit bericht

Reisverslag

Het regent in Johannesburg (Dag 1)
Op weg naar Graskop (Dag 2)
Mist op de Panoramaroute (Dag 3)
Het Kruger Park (Dag 4)
Game drive door het Kruge.. (Dag 5)
Op weg naar Swaziland (Dag 6)
Wandeling door Shewula (Dag 7)
Noodweer in de nacht (Dag 8)
Nijlpaarden in St Lucia W.. (Dag 9)
Op weg naar de Drakensber.. (Dag 10)
Onweer in de bergen (Dag 11)
Buspech … (Dag 12)
Rotstekeningen van de Bus.. (Dag 13)
Wandelen naar de waterval (Dag 14)
Door de Karoo naar Graaff.. (Dag 15)
De kust bij Port Elisabeth (Dag 16)
De Robberg in Plettenberg.. (Dag 17)
De natte Tuinenroute (Dag 18)
De township van Knysna (Dag 19)
Overgewicht met Sinterkla.. (Dag 20)
Richting Kaapstad (Dag 21)
Kaap de Goede Hoop (Dag 22)
Kaapstad vanaf Table Moun.. (Dag 23)
Terug naar huis … (Dag 24)


Reisroute
Programma