Reisverslag Rondreis Indochina


Ga naar: Home  Cambodja  Laos  Thailand  Vietnam  Foto's


Vietnam > Dwalen door Hoi An

’s Nachts regent het flink door. De twee paraplu’s op de hotelkamer, gaven mij al de indruk dat het hier vaker regent. De regen valt op het golfplaten dak onder ons kamerraam en hierdoor klinkt de regen nog intenser. Ik draai me nog lekker een keertje om.
Haven van Hoi An
We waren van plan om in het centrum van Hoi An te gaan ontbijten, maar vanwege de regen eten we gewoon in het hotel. Tegen tien uur is het praktisch droog geworden en gaat we op pad. We besluiten om een combinatie ticket aan te schaffen voor Hoi An. Het ticket geeft toegang tot één museum naar keuze, één oud handelshuis naar keuze, één Assembly hall, de Japanse brug en één handy craft winkeltje.
We starten bij de brug. De Japanse brug is een van de weinige overdekte, houten boogbruggen in Vietnam, die bewaard zijn gebleven. De brug dateert uit 1593 en verbindt de Japanse en de Chinese wijk in Hoi An. Op de brug werd door handelaren handel gedreven. De pagode is later aan de brug bijgebouwd. De volgende bestemming is het Tan-Ky huis. Een oud koopmanshuis van de familie Tan-Ky. Nadat de vader des huizes nors naar onze tickets heeft gevraagd, worden we uiterst vriendelijk welkom geheten door de dochter van de familie. Even later zitten we aan de thee en vertelt zij over de geschiedenis van het huis. Het huis wordt al zeven generaties door de familie bewoond.
Hoi An
Ons wordt getoond hoe hoog het water heeft gestaan tijdens de laatste overstromingen. Een ansichtkaart met een boot in het huis illustreert deze ramp. Ik koop de ansichtkaart om zo ook de familie te ondersteunen. Tenslotte bezoeken we de Assembly Hall van de Fukiengemeenschap. In de Hoi Quan Phuc Kien vereert de Chinese Fukiengemeenschap hun voorouderen. De tempel uit 1792 is gewijd aan de godin van de zee. Tot nu toe waren we nog niet zo’n grote Chinese invloed tegen gekomen in Vietnam. De tempel is prachtig, maar totaal anders dan de Boeddhistische tempels die we tot nu toe bezocht hebben. De andere twee attracties van ons combinatieticket laten we voor wat het is.
Na een uitgebreide en late lunch, wandelen we kris kras door Hoi An. Proeven de sfeer en drinken een biertje op een terrasje. Uiteindelijk keren we weer terug naar het hotel. Hier gebruik ik de tijd om te internetten en om wat te lezen over het programma voor de komende dagen. ’s Avonds eten we in het centrum.


Vorige  Volgende  

Reacties op 'Rondreis Indochina':


Reacties:

Marianne, Een vergelijkbare reis wordt nog steeds door Baobab aangeboden. Kijk bijvoorbeeld op http://www.rondreizen-vergelijken.nl/cambodja.php voor het aanbod van reizen. Ronald


welke reis is dit in 2012 of 2013?en welke organisatie?groetjes


Reisverslag

Op weg naar Singapore (Dag 1)
De tempel van Wat Doi Sut.. (Dag 2)
Tien Bath voor een foto (Dag 3)
Met de boot over de Mekong (Dag 4)
Bezoek aan de bergstammen (Dag 5)
De tempels van Luang Prab.. (Dag 6)
De waterval Kuang Si (Dag 7)
Op weg naar Phonsavan (Dag 8)
De vlucht wordt gecanceld! (Dag 9)
Toch nog naar Vientiane (Dag 10)
Reizen door de bergen (Dag 11)
Van Laos naar Vietnam (Dag 12)
De tunnels van Vinh Moc (Dag 13)
De citadel van Hué (Dag 14)
Het handelsstadje Hoi An (Dag 15)
Dwalen door Hoi An (Dag 16)
Nachttrein naar Ho Chi Mi.. (Dag 17)
Een ware brommer-plaag (Dag 18)
Vast in de tunneldoorgang (Dag 19)
Naar Phnom Penh in Cambod.. (Dag 20)
Diepe indruk bij de Killi.. (Dag 21)
Schoolproject in Siem Reap (Dag 22)
De imposante tempel van A.. (Dag 23)
Zelf langs de Ta Phrom ju.. (Dag 24)
Op de fiets tussen de tem.. (Dag 25)
Weer thuis (Dag 26)


Reisroute
Programma