Reisverslag In het spoor van de Inca's


Ga naar: Home  Bolivia  Chili  Peru  Foto's


Bolivia > Zicht op het Titicacameer

Het laatste stukje van de Takesi trail staat op het programma. We staan vroeg op (zeven uur!). Bij het inpakken de bagage staan de dragers al te popelen om de tenten af te breken. Nog voor de laatste tas uit de tent gehaald is, zijn de eerste haringen al uit de grond.
Eindpunt Takesitrail
Na het ontbijt met ei, vertrekken we voor de laatste etappe van ongeveer één uurtje. Rond negen uur arriveren we weer bij een weg en bij de plek waar de bus ons op kan pikken. De bus is er nog niet en daarom lopen we de bus tegemoet in de richting van het oude mijnwerkersstadje. De weg loopt flink omhoog. Na ongeveer een half uur passeert de bus ons. De bus gaat eerst beneden de bagage ophalen en op de terugweg pikt de bus ons op.
De tocht naar La Paz duurt ruim 3½ uur. De route loopt over smalle weggetjes tegen de berghelling aan met soms diepe ravijnen naast de weg. Soms moet de chauffeur met passen en meten manoeuvreren om de tegenliggers te laten passeren. Uiteindelijk komen we weer op de asfaltweg. Deze weg loopt langzaam omhoog en na ruim een uur stijgen in de eerste versnelling (langzaam dus) passeren we de pas op ruim 4½ kilometer. Vervolgens dalen we af naar La Paz. We bereiken La Paz vanaf El Alto en hebben daardoor een mooi overzicht over de stad.
Titicacameer
In het centrum bereiken we het hotel en daar ontmoeten we ook de achterblijvers van onze groep weer. In het hotel wordt de bagage uit het depot gehaald en lunchen we (pepersteak). Om kwart over drie laden we de bagage weer op de bus en verlaten we La Paz via El Alto. Tegen vijf uur zien we het enorme Titicacameer voor ons opduiken. Bij San Pedro de Tiquina gaan we uit de bus en aan boord van een klein bootje. Dit bootje brengt ons naar de overkant van het meer. De bus wordt ondertussen op een soort pontonboot overgebracht. Aan de overzijde vervolgen we onze route, voor de laatste drie kwartier richting Copacabana. Ondertussen genieten we van de prachtige ondergaande zon op het Titicacameer. Het hotel in Copacabana ligt praktisch aan het Titicacameer. Een goede kamer en gelukkig, na drie dagen Takesi, weer een warme douche. Om acht uur gaan we eten in het centrum.


Vorige  Volgende  

Reacties op 'In het spoor van de Inca's':


Reacties:

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit bericht

Reisverslag

Op weg naar Lima (Dag 1)
Vliegen over de Peruaanse.. (Dag 2)
Naar 4.600 meter en weer .. (Dag 3)
Met de nachtbus door Chili (Dag 4)
San Pedro de Atacama (Dag 5)
De grens met Bolivia over (Dag 6)
Het zoutmeer van Uyuni (Dag 7)
Wandelen langs het zout (Dag 8)
Met de bus naar Potosí (Dag 9)
Ontzag voor de mijnwerkers (Dag 10)
Sucre, de officiële hoof.. (Dag 11)
De Chataquila wandeling (Dag 12)
De zondagsmarkt van Tarab.. (Dag 13)
Vliegen naar La Paz (Dag 14)
Als Kuifje in Tiahuanaco (Dag 15)
Naar de top van de Takesi.. (Dag 16)
Wandelen door Takesi (Dag 17)
Zicht op het Titicacameer (Dag 18)
Inzegening van de auto’s (Dag 19)
De Uros rieteilanden (Dag 20)
Van Puno naar Cusco (Dag 21)
Start van de Incatrail (Dag 22)
Sneeuw op de dead women p.. (Dag 23)
Regen op de camping Wiña.. (Dag 24)
Machu Picchu in de mist (Dag 25)
Historisch Cusco (Dag 26)
Terug naar Lima (Dag 27)
Weer thuis (Dag 28)


Reisroute
Programma