Reisverslag In het spoor van de Inca's


Ga naar: Home  Bolivia  Chili  Peru  Foto's


Peru > Terug naar Lima

Vandaag staat alweer de terugvlucht naar Amsterdam op het programma. Maar eerst moeten we daarvoor vanuit Cusco naar Lima. Om negen uur hebben we ontbeten in het hotel en rond tien uur rijden we met twee minibusjes naar het vliegveld.van Cusco.
Afscheidsdiner Cusco
Op het vliegveld worden we omgeboekt naar een eerdere vlucht. Door de slechte weersverwachting is dit waarschijnlijk ook de laatste vlucht richting Lima voor vandaag. Snel wordt de bagage ingecheckt, belasting betaald en wordt de handbagage gecontroleerd. Om 10:50 uur, twintig minuten na aankomst op de luchthaven, vertrekt ons vliegtuig al. Net voor het instappen nemen we afscheid van reisleider Rik. Hij blijft hier achter. De vlucht naar Lima duurt iets meer dan één uur. In het luchthavengebouw van Lima laat onze bagage op zich wachten. We beginnen al sterk te twijfelen of met het snelle inchecken de bagage ook wel meegekomen is. Gelukkig komt alle bagage in een tweede lichting wel voorbij.
Buiten staat Rosa ons al op te wachten. Zij is onze gids voor de citytour door Lima. Hier nemen we ook afscheid van Kristina. Best vreemd als je vier weken intensief met elkaar opgetrokken hebt. Door Kristina worden we uitbundig uitgezwaaid. De citytour brengt ons naar het centrum van Lima. Op het plein Plaza de Martin bezoeken we het Gran Hotel Bolivar. Een 80-jaar oud luxe hotel, maar voor een deel ook vergane glorie. De citytour gaat verder richting het centrale plein Plaza de Armas. Hier hebben we een korte wandeling gemaakt langs het bijzondere postkantoor. Bezoeken we een kerk en het plein Plaza de Armas zelf met vele neokoloniale gebouwen. Vooral de fraaie houten balkons zijn hier goed te zien. Via het station – dat in verband met het risico op terroristische aanslagen al jaren gesloten is – komen we uiteindelijk bij de kerk en het klooster van de San Francisco aan.
Bibliotheek San Fanscisco Klooster
Hier bezichtigen we het klooster met de oude bibliotheek en de catacomben, waar vroeger de inwoners van Lima begraven werden. Weer buiten vervolgen we onze citytrip met de bus richting de villawijk Mira Flores. Mira Flores ligt aan de kust en hier hebben we de gelegenheid om wat te eten. Op een terrasje drinken we wat en raken we in gesprek met een andere Nederlander op het terras. Rond zes uur arriveren we weer op de luchthaven. Na het inchecken (inmiddels is het over zevenen, want het gaat niet zo snel) hebben we met de laatste Sol’s koffie besteld. Om acht uur stappen we in het vliegtuig.


Vorige  Volgende  

Reacties op 'In het spoor van de Inca's':


Reacties:

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit bericht

Reisverslag

Op weg naar Lima (Dag 1)
Vliegen over de Peruaanse.. (Dag 2)
Naar 4.600 meter en weer .. (Dag 3)
Met de nachtbus door Chili (Dag 4)
San Pedro de Atacama (Dag 5)
De grens met Bolivia over (Dag 6)
Het zoutmeer van Uyuni (Dag 7)
Wandelen langs het zout (Dag 8)
Met de bus naar Potosí (Dag 9)
Ontzag voor de mijnwerkers (Dag 10)
Sucre, de officiële hoof.. (Dag 11)
De Chataquila wandeling (Dag 12)
De zondagsmarkt van Tarab.. (Dag 13)
Vliegen naar La Paz (Dag 14)
Als Kuifje in Tiahuanaco (Dag 15)
Naar de top van de Takesi.. (Dag 16)
Wandelen door Takesi (Dag 17)
Zicht op het Titicacameer (Dag 18)
Inzegening van de auto’s (Dag 19)
De Uros rieteilanden (Dag 20)
Van Puno naar Cusco (Dag 21)
Start van de Incatrail (Dag 22)
Sneeuw op de dead women p.. (Dag 23)
Regen op de camping Wiña.. (Dag 24)
Machu Picchu in de mist (Dag 25)
Historisch Cusco (Dag 26)
Terug naar Lima (Dag 27)
Weer thuis (Dag 28)


Reisroute
Programma