Reisverslag In het spoor van de Inca's


Ga naar: Home  Bolivia  Chili  Peru  Foto's


Chili > San Pedro de Atacama

Bij het busstation wordt de bagage ingeladen in een minibusje. Wij lopen zelf vervolgens in zo’n tien minuten naar het hotel in het centrum. San Pedro de Atacama is ook ’s morgens vroeg al een heel leuk en bedrijvig dorpje. Het lijkt hier wel of de tijd heeft stilgestaan.
Het schilderen van de kerk van San Pedro
Het hotel toont zeer gezellig. Alle kamers komen uit op de binnenstraat en met ons reisgezelschap bevolken wij praktisch het gehele hotel. De zon verwarmt gelukkig al een beetje de binnenstraat. De kamers zelf hebben geen verwarming en het is duidelijk fris geweest vannacht. Het is mooi dat de kamers al beschikbaar zijn. We kunnen ons in de kamer direct opfrissen (letterlijk en figuurlijk).
In het centrum van San Pedro de Atacama bezoeken we de winkelstraat, de kerk en het museum van oudheden. De kerk wordt juist vandaag geschilderd door militairen. Ze gebruiken van alles om de kalk op de muren te schilderen. De grond naast de kerk en de militairen zelf zijn grotendeels wit. In één van de vele cafeetjes lunchen we. ’s Middags lopen we het dorpje uit en maken een wandeling richting het zoutmeer. Dit blijkt echter verder weg dan gedacht en net buiten San Pedro de Atacama is opnieuw een controlepost opgericht (later blijkt dit de grenspost te zijn richting Bolivia).
Om drie uur vertrekken we met de bus voor een excursie naar de Valle de la Luna, de maanvallei.
De Valle de la Luna, de maanvallei
De route gaat eerst naar het uitkijkpunt bij San Pedro de Atacama met een fraai uitzicht over de woestijnvallei. Daarna verlaat de bus al snel de verharde weg en rijden we stuiterend tussen de rotsblokken door. Vanaf het punt waar het busje niet meer verder kan, zijn we uitgestapt en hebben we een wandeling gemaakt met een uitzicht over de prachtige vallei. Het is de moeite waard. De wandelroute loopt gestaag naar beneden. Beneden aangekomen, staat het busje weer klaar om ons op te pikken. De chauffeur is in de tussentijd omgereden. Op weg naar de zonsondergang maken we een korte wandeling tussen de rotsen door. De wandelroute gaat door een diepe rotsspleet en af en toe is het klimmen geblazen. We kunnen niet de hele kloof lopen (en volgens zeggen zou het dan ook erg smal worden). We moeten namelijk op tijd terug zijn voor de zonsondergang. Het busje brengt ons bij een flinke zandduin. Hier blijken al veel meer toeristen te zijn. We klimmen naar boven. Bovenaan kun je doorlopen naar een uitzichtpunt. Dit blijkt – achteraf – niet de berg te zijn waar wij naar toe doorlopen. Hierdoor zien we misschien niet het mooiste uitzicht , maar we hebben wel heel veel lol. Als laatste attractie in de excursie bezoeken we de Maria-rots. Dit zijn een drietal rotspunten in de vorm van Maria. Zelfs met de invallende duisternis, heb je nog veel fantasie nodig om dit te zien.
Terug in San Pedro de Atacama eten we in het centrum. Op een binnenplaats van een restaurant, bij een vuurkorf, bestellen we pizza. De bodem is van brooddeeg. Apart maar wel lekker.


Vorige  Volgende  

Reacties op 'In het spoor van de Inca's':


Reacties:

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit bericht

Reisverslag

Op weg naar Lima (Dag 1)
Vliegen over de Peruaanse.. (Dag 2)
Naar 4.600 meter en weer .. (Dag 3)
Met de nachtbus door Chili (Dag 4)
San Pedro de Atacama (Dag 5)
De grens met Bolivia over (Dag 6)
Het zoutmeer van Uyuni (Dag 7)
Wandelen langs het zout (Dag 8)
Met de bus naar Potosí (Dag 9)
Ontzag voor de mijnwerkers (Dag 10)
Sucre, de officiële hoof.. (Dag 11)
De Chataquila wandeling (Dag 12)
De zondagsmarkt van Tarab.. (Dag 13)
Vliegen naar La Paz (Dag 14)
Als Kuifje in Tiahuanaco (Dag 15)
Naar de top van de Takesi.. (Dag 16)
Wandelen door Takesi (Dag 17)
Zicht op het Titicacameer (Dag 18)
Inzegening van de auto’s (Dag 19)
De Uros rieteilanden (Dag 20)
Van Puno naar Cusco (Dag 21)
Start van de Incatrail (Dag 22)
Sneeuw op de dead women p.. (Dag 23)
Regen op de camping Wiña.. (Dag 24)
Machu Picchu in de mist (Dag 25)
Historisch Cusco (Dag 26)
Terug naar Lima (Dag 27)
Weer thuis (Dag 28)


Reisroute
Programma