Reisverslag Rondreis Patagonië


Ga naar: Home  Argentinië  Chili  Foto's


Argentinië > Een extra vlucht over de Perito Moreno

Een rustdag vandaag in El Calafate. Aan het einde van de middag vliegen we verder naar Bariloche. Het is prachtig warm weer in El Calafate. René heeft vanuit de reisgids een wandelroute gevonden naar Laguna Nimez. Hij heeft gisteravond de excursie aangeboden aan de overige reisgenoten. Er bestaat twijfel of hij het wel serieus meent. Uiteindelijk staat een groep van tien personen klaar voor de wandeling. Laguna Nimez is een verzamelplaats voor vogels en flamingo’s.
Vogel wandeling
Net buiten het dorp staat de route naar het meertje al aangegeven. Ook worden we al begeleid door een groep zwerfhonden naar het meertje. De toegang blijkt gesloten. Wij volgen echter andere lokale wandelaars en klimmen over het hek heen. Laguna Nimez is een meertje met vele broedvogels, kievits, ibissen, haviken en buizerds. Vanaf een zandduin hebben we zicht op Lago Argentino. In de verte zien we groepen flamingo’s staan. Ook hier helpen zwerfhonden. Alsof ze het voor ons doen, rennen ze naar de flamingo’s. De flamingo’s vliegen verschrikt op. Het is een mooi gezicht hoe de flamingo’s over het meer scheren. Terwijl wij via de andere kant van het meer terug wandelen, maakt een buizerd duikvluchten op ons. Waarschijnlijk heeft hij een nest in de buurt. Snel lopen we verder.
Terug in El Calafate bestellen we een koffie met gebak op een terras. Verderop nemen we een biertje en we wandelen wat door de winkelstraat. Om half vier is de transfer naar het vliegveld. We hebben dan wel genoeg gezien van El Calafate. Er staat weer een luxe dubbeldekker voor de deur. We zijn redelijk aan de vroege kant op de luchthaven. Buiten is het nog steeds prachtig weer. Terwijl we wachten op de vlucht, wordt er vertraging gemeld voor onze vlucht met Aerolineas Argentina. Uiteindelijk stijgen we met één uur vertraging op richting Bariloche. Bij het opstijgen zien we de Fitz Roy en de Cerro Torre zonder wolken in de verte goed liggen. Uniek! Ook de Perito Moreno geltsjer en de Upsala Gletsjer zijn goed te zien.
Perito Moreno
De piloot vliegt speciaal een extra stuk om, om dit goed te bekijken. Eerst is het aan de linkerzijde goed te zien en even later draait hij het vliegtuig voor de passagiers aan de rechterkant. Ook vliegt hij over het gletsjer gebied Los Glaciares. Hier zien we zelfs de Torres del Paine liggen in Chili. Bijzonder! Na een half uurtje cirkelen, zet het vliegtuig koers naar Bariloche. Dat we hier met nog meer vertraging landen, vindt niemand meer erg. Om negen uur zet het vliegtuig de banden op de grond in Bariloche. Terwijl we naar het hotel in het centrum rijden, gaat de zon onder. We zijn duidelijk hier een stuk noordelijker en het wordt hier veel eerder donker. Bariloche telt 140.000 inwoners en is een typische wintersportplaats. Het centrum heeft veel Zwitserse invloeden met houten gevels. Ook heeft Bariloche veel chocoladewinkels. ’s Avonds eten we de specialiteit: kaasfondue, in een typische Zwitserse eetgelegenheid. Het is al na middernacht als we uitgegeten zijn. Aansluitend drinken we op een terrasje buiten nog enkele biertjes tot half twee ’s nachts.


Vorige  Volgende  

Reacties op 'Rondreis Patagonië':


Reacties:

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit bericht

Reisverslag

Bagage wegen en wegen (Dag 1)
Tango op het plein (Dag 2)
Fietsen door La Boca (Dag 3)
Een walvis in de baai van.. (Dag 4)
Wandelen tussen de pingu.. (Dag 5)
Ushuaia: ‘Fin del Mundo.. (Dag 6)
De vuurtoren in het Beagl.. (Dag 7)
Dolfijnen naast de veerbo.. (Dag 8)
Paardrijden bij de estanc.. (Dag 9)
Het natuurpark Torres de .. (Dag 10)
Klimmen in de sneeuw over.. (Dag 11)
De indrukwekkende Grey Gl.. (Dag 12)
Met kapotte schoenen de F.. (Dag 13)
Zicht op de Torres de Pai.. (Dag 14)
Hiken over de Perito More.. (Dag 15)
Met vertraging naar El Ch.. (Dag 16)
Het bergmeer Laguna de Lo.. (Dag 17)
De Cerro Torre uit de wol.. (Dag 18)
Een extra vlucht over de .. (Dag 19)
De zeven merenroute naar .. (Dag 20)
Slingeren tussen de boomt.. (Dag 21)
Raften in Pucón (Dag 22)
Glijdend van de Villarica.. (Dag 23)
In galop op het paard (Dag 24)
Rondwandeling door Santia.. (Dag 25)
Op weg naar de luchthaven (Dag 26)
Weer thuis (Dag 27)


Reisroute
Programma