Reisverslag Rondreis Patagonië


Ga naar: Home  Argentinië  Chili  Foto's


Argentinië > Tango op het plein

Ik heb eigenlijk prima geslapen. De vlucht verloopt hierdoor snel. Het scherm in het vliegtuig geeft als plaatselijke tijd half negen aan, maar onze buurman in het vliegtuig wijst ons er op dat het al half tien is.
Paleis Plaza de Mayo
Het is zomertijd in Argentinië en dus maar drie uur tijdsverschil. Dit blijkt te kloppen. Marion, onze reisbegeleidster, wacht ons in de ontvangsthal op. Hier blijkt dat van twee groepsgenoten de bagage niet aangekomen is. Bij navraag staan deze nog in Parijs. Ze worden nagezonden. Met de bus rijden we in ongeveer een uurtje naar het centrum van Buenos Aires. Het is weliswaar geen spits, maar het behoorlijk druk in de stad. Ons hotel ligt aan de avenue de Neuve Jullio, een brede 20 baans verkeersader (drie, zeven, zeven en weer drie rijstroken). De kamers zijn gelukkig al beschikbaar en ik neem een douche. In het restaurant geeft Marion een briefing over de reis. Zij vertelt het programma voor de komende dagen en benadrukt alle hoogtepunten. Helaas heeft ze ook een minder leuke mededeling. De vlucht van overmorgen naar Trelew is gecanceld. Als alternatief gaan we met de nachtbus. Hierdoor hebben we minder tijd in Buenos Aires.
’s Middags wandelen we door het centrum. Op de hoek van de straat kopen we water in de supermarkt, want het is behoorlijk warm buiten. We wandelen naar de Plaza de Mayo. Hier staat de kathedraal met het graf van generaal San Martin. Hij bevrijde de Argentijnen in 1820 van de Spanjaarden. Aan het einde van het plein staat het Casa Rosada. Vanaf het balkon zwaaide Evita Perón eind jaren veertig naar het Argentijnse volk. In het midden van het plein lopen iedere donderdag de dwaze moeders rondjes om het standbeeld om aandacht te vragen voor hun verdwenen kinderen tijdens het Videla regime, zo’n dertig jaar geleden.
De Dwaze moeders
Hoewel er meer toeristen zijn dan moeders, is het erg indrukwekkend om deze demonstratie bij te wonen. We wandelen verder door Buenos Aires richting de wijk Barrio Norte om wat te gaan drinken. Ik heb eigenlijk niet het gevoel dat ik door een miljoenenstad wandel. Het straatbeeld komt redelijk rustig over en het verkeer is galant. Op het terras nemen we een biertje en genieten van de stad. Dit is natuurlijk ook de tango. Op het plein laten danspaartjes hun kunsten zien in de hoop een fooi te krijgen. Via de haven wandelen we ’s avonds naar het bar-café Tortonie voor een tango-diner avond. Het eten is niet heel bijzonder, maar de dans en zang show is leuk om te zien. Voor sommigen is de reisdag te vermoeiend en ze dutten wat in. Om half elf ben ik terug in mijn hotel en val snel in slaap.


Vorige  Volgende  

Reacties op 'Rondreis Patagonië':


Reacties:

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit bericht

Reisverslag

Bagage wegen en wegen (Dag 1)
Tango op het plein (Dag 2)
Fietsen door La Boca (Dag 3)
Een walvis in de baai van.. (Dag 4)
Wandelen tussen de pingu.. (Dag 5)
Ushuaia: ‘Fin del Mundo.. (Dag 6)
De vuurtoren in het Beagl.. (Dag 7)
Dolfijnen naast de veerbo.. (Dag 8)
Paardrijden bij de estanc.. (Dag 9)
Het natuurpark Torres de .. (Dag 10)
Klimmen in de sneeuw over.. (Dag 11)
De indrukwekkende Grey Gl.. (Dag 12)
Met kapotte schoenen de F.. (Dag 13)
Zicht op de Torres de Pai.. (Dag 14)
Hiken over de Perito More.. (Dag 15)
Met vertraging naar El Ch.. (Dag 16)
Het bergmeer Laguna de Lo.. (Dag 17)
De Cerro Torre uit de wol.. (Dag 18)
Een extra vlucht over de .. (Dag 19)
De zeven merenroute naar .. (Dag 20)
Slingeren tussen de boomt.. (Dag 21)
Raften in Pucón (Dag 22)
Glijdend van de Villarica.. (Dag 23)
In galop op het paard (Dag 24)
Rondwandeling door Santia.. (Dag 25)
Op weg naar de luchthaven (Dag 26)
Weer thuis (Dag 27)


Reisroute
Programma