Reisverslag Rondreis Patagonië


Ga naar: Home  Argentinië  Chili  Foto's


Argentinië > Slingeren tussen de boomtoppen

Om negen uur lopen we San Martin in, op weg naar de fietsverhuur. Onderweg probeer ik te pinnen. Nu lukt het gelukkig wel. Bij de Tourist Information halen we een routekaart op voor de fietstocht. De route naar het uitkijkpunt is een leuke route om te fietsen.
Uitzicht tussen de bergen
We krijgen simpele mountainbikes mee om de bergen in te trekken. Allereerst rijden we door de hoofdstraat naar het meer. Hiervandaan draait de weg de bergen in en loopt langs het dorp San Martin langzaam omhoog. De klim naar het uitkijkpunt Arrayan is een klim van zes kilometer. Door het erg warme weer is het al snel een zware tocht omhoog. Zeker als de weg het dorp verlaat en de bergen in draait. Hier gaat het asfalt over in een onverharde weg. Het fietsen in het zand en stenen is een stuk lastiger. Op sommige stukken moeten we zelfs lopen. In de bergversnelling komen we bij de Mirador Arrayan. Hiervandaan hebben we een mooi uitzicht over het plaatsje en over het meer. Maar we hebben ons meer verheugd op het bord met de aankondiging voor het restaurant Arrayan, om wat te gaan drinken.
Mountainbiken
Het ligt 500 meter verderop. We klimmen nog een stukje door en komen steeds meer op het vlakkere gedeelte. Als we al in de afdaling zitten, moeten we concluderen dat we het restaurant gemist hebben. In de afdaling rij ik voorzichtig over de stenen en het zand. Geheel ongevaarlijk lijkt het mij niet. Ik heb geen zin om hier onderuit te gaan. Bij de hoofdweg, negen kilometer verder, gaan we weer richting San Martin. Bij Catritre slaan we af. We nemen de flinke afdaling om bij een camping aan het strand aan te komen. Hier bestellen we een lunch op het terras aan het meer. Mijn thermometer op mijn rugzak geeft inmiddels 35 graden aan en de tas staat in de schaduw. We nemen dan ook de tijd op het terras. De terugweg naar de hoofdweg is pittig. Grote delen moeten we lopen omdat het te steil (en te warm) is om te fietsen. Maar als we weer op de hoofdweg zijn gaan we los. In de grootste versnelling dalen we over de asfaltweg terug naar San Martin. Heerlijk! We parkeren de fietsen op de binnenplaats van het hotel. In het centrum bestellen we een biertje in de schaduw. De serveerster vertelt dat het ook voor Argentijnse begrippen extreem warm is de afgelopen dagen.
Om half vier worden we opgepikt voor een canopytocht door de bossen. Enkele kilometers buiten San Martin de los Andes ligt een parcours van tien kabelbanen. Cuca heet ons welkom en geeft uitleg over het parcours en de veiligheid. We gaan in twee groepen over het parcours. We wandelen met Cuca naar het beginpunt.
Canopy kabelbaan
Hij vertelt onderweg over de bomen en de natuur. Maar hier komen we eigenlijk niet voor. Bij het eerste platform trekken we de tuigjes aan en zijn we klaar voor de eerste tocht. Cuca gaat voorop. Hij is zo enthousiast dat hij iedere keer luid joelend aan de kabel sjeest. Wij volgen hem. Het roetsjen is een heerlijk gevoel. Het is erg leuk om te doen. Na ongeveer een uurtje zijn we weer terug bij het beginpunt. Cuca neemt de tweede groep mee voor hun tocht. Als we weer terug zijn in San Martin, zijn we maar net op tijd om de fietsen bij de verhuurder in te leveren. De winkel sluit om half negen. Omdat ze tot vier uur siësta houden, konden we de fietsen niet inleveren voor de canopy. ’s Avonds eten we tapas in een gezellig restaurant. Koen en Allert hebben vandaag gevist op het meer. Van hun vangst mochten ze één forel meenemen. De kok van het restaurant heeft de vis bereid voor ons. De vis wordt opgediend als voorafje. Lekker!


Vorige  Volgende  

Reacties op 'Rondreis Patagonië':


Reacties:

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit bericht

Reisverslag

Bagage wegen en wegen (Dag 1)
Tango op het plein (Dag 2)
Fietsen door La Boca (Dag 3)
Een walvis in de baai van.. (Dag 4)
Wandelen tussen de pingu.. (Dag 5)
Ushuaia: ‘Fin del Mundo.. (Dag 6)
De vuurtoren in het Beagl.. (Dag 7)
Dolfijnen naast de veerbo.. (Dag 8)
Paardrijden bij de estanc.. (Dag 9)
Het natuurpark Torres de .. (Dag 10)
Klimmen in de sneeuw over.. (Dag 11)
De indrukwekkende Grey Gl.. (Dag 12)
Met kapotte schoenen de F.. (Dag 13)
Zicht op de Torres de Pai.. (Dag 14)
Hiken over de Perito More.. (Dag 15)
Met vertraging naar El Ch.. (Dag 16)
Het bergmeer Laguna de Lo.. (Dag 17)
De Cerro Torre uit de wol.. (Dag 18)
Een extra vlucht over de .. (Dag 19)
De zeven merenroute naar .. (Dag 20)
Slingeren tussen de boomt.. (Dag 21)
Raften in Pucón (Dag 22)
Glijdend van de Villarica.. (Dag 23)
In galop op het paard (Dag 24)
Rondwandeling door Santia.. (Dag 25)
Op weg naar de luchthaven (Dag 26)
Weer thuis (Dag 27)


Reisroute
Programma