Reisverslag Rondreis Patagonië


Ga naar: Home  Argentinië  Chili  Foto's


Argentinië > De vuurtoren in het Beagle kanaal

Vandaag hebben we een vrije dag in Ushuaia. Marion stelt voor om ’s middags een boottocht over het Beagle kanaal te maken. Een plan dat door iedereen enthousiast ontvangen wordt. ’s Morgens hebben we dan tijd om te wandelen in het nationale park Tierra del Fuego (Vuurland). Met elkaar is er een busje geregeld. Dit is goedkoper dan individueel een taxi. Het busje komt ons ook weer ophalen, zodat we op tijd in de haven zijn. Om half negen rijden we weg bij het hotel richting Tierra del Fuego.
De Vuurtoren
Tierra del Fuego ligt 25 kilometer buiten Ushuaia. Het natuurpark is een ongerept landschap van bergketens, gletsjers, meren en bossen. Ook is er een verscheidenheid aan vogels te zien. We maken de wandeling Senda Costera, een wandeling van zeven kilometer grotendeels langs het Beagle kanaal. Soms is het wandelpad drassig. Het heeft hier de afgelopen dagen flink geregend. Vandaag is het weliswaar fris en wat heiig, maar het is droog. Prima wandel weer! Iedereen loopt in zijn eigen tempo. Aan het einde van het wandelpad, moeten we nog een half uurtje over de zandweg wandelen naar het restaurant waar we weer opgehaald worden. Als we na drie uur bij de zandweg aankomen, zien we ook al onze chauffeur voorbij rijden. Hij is wat vroeg en wij hebben er langer over gedaan dan verwacht. Met gebaren leggen we hem uit dat we het laatste stukje naar het restaurant willen lopen. Hij vindt het maar vreemd, als je ook kan rijden. Bij het restaurant is de groep weer compleet en we rijden weer terug naar Ushuaia. We worden afgezet in het centrum en hebben nog net de tijd om snel een broodje te kopen. Met een broodje in de hand staan we in de haven om in te checken voor de boottocht. Met een boot varen we het Beagle kanaal op. Het is inmiddels prachtig weer geworden en de lucht is volkomen blauw. Naast onze groep zitten nog enkele andere reizigers, waaronder vier Fransen (oh, oh) op de boot. We varen richting de vuurtoren. Ushuaia ligt er prachtig bij. Het stadje weerspiegelt in het water en met de sneeuwbergen op de achtergrond. Daniëlle is onze gids en zij legt met een grote kaart uit waar we gaan varen.
Een Albatros
Pipo is de schipper en hij vaart de boot richting de vuurtoren. Rond het Beagle kanaal leven veel dieren. Zo zwemt een Albatros voor ons in het water. Hij vliegt weg als we erg dicht bij komen. Een jonge zeeleeuw speelt in het water en we zien veel vogels. We varen rond de rood-wit gestreepte vuurtoren in het Beagle kanaal. Deze vuurtoren geeft de baai van Ushuaia aan. Via de kleine rotseilandjes varen we weer terug. Op één eiland zitten sterns te rusten op een andere duizenden aalscholvers. Ook zien we zeeleeuwen op de rotsen, een zwemmende pinguïn en een reeks albatrossen. Bij een groter eiland leggen we aan en maken we een wandeling. Daniëlle geeft ons uitleg over de struiken en planten. Bomen komen hier niet voor. Na vier uur varen arriveren we weer in de haven van Ushuaia. In de winkelstraat koop ik een T-shirt en een pet van het ‘einde van de wereld’ en daarna begeven we ons naar het restaurant. Het restaurant is gespecialiseerd in krab. We sluiten de avond af bij ‘Tante Sara’ met een koffie en een Sambuca. Rond middernacht zijn we terug in het hotel. Hier ligt een briefje dat we een half uurtje eerder vertrekken. In plaats van vijf uur, vertrekken we al om half vijf. Welterusten.


Vorige  Volgende  

Reacties op 'Rondreis Patagonië':


Reacties:

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit bericht

Reisverslag

Bagage wegen en wegen (Dag 1)
Tango op het plein (Dag 2)
Fietsen door La Boca (Dag 3)
Een walvis in de baai van.. (Dag 4)
Wandelen tussen de pingu.. (Dag 5)
Ushuaia: ‘Fin del Mundo.. (Dag 6)
De vuurtoren in het Beagl.. (Dag 7)
Dolfijnen naast de veerbo.. (Dag 8)
Paardrijden bij de estanc.. (Dag 9)
Het natuurpark Torres de .. (Dag 10)
Klimmen in de sneeuw over.. (Dag 11)
De indrukwekkende Grey Gl.. (Dag 12)
Met kapotte schoenen de F.. (Dag 13)
Zicht op de Torres de Pai.. (Dag 14)
Hiken over de Perito More.. (Dag 15)
Met vertraging naar El Ch.. (Dag 16)
Het bergmeer Laguna de Lo.. (Dag 17)
De Cerro Torre uit de wol.. (Dag 18)
Een extra vlucht over de .. (Dag 19)
De zeven merenroute naar .. (Dag 20)
Slingeren tussen de boomt.. (Dag 21)
Raften in Pucón (Dag 22)
Glijdend van de Villarica.. (Dag 23)
In galop op het paard (Dag 24)
Rondwandeling door Santia.. (Dag 25)
Op weg naar de luchthaven (Dag 26)
Weer thuis (Dag 27)


Reisroute
Programma