Reisverslag Mozambique, Malawi en Zambia


Ga naar: Home  Malawi  Mozambique  Zambia  Foto's


Malawi > De grens over naar Malawi

We gaan op weg naar Malawi. Al vroeg zijn alle spullen weer ingepakt. Even voor zevenen rijden we de campsite af en vervolgen onze route richting Malawi. Na anderhalf uur stoppen we bij een lokale zaterdagmarkt. De markt herbergt vele kleine houten kraampjes. De omvang van de markt verbaast mij, omdat er geen groot dorp of stad in de nabijheid te bekennen is. Waarschijnlijk is het een regio markt. We wandelen tussen de kraampjes door.
Lokale markt
Het is bijzonder omdat er geen andere toeristen zijn. Eigenlijk zijn wij de attractie. Iedereen kijkt eerst afwachtend, maar daarna volgt steevast een grote glimlach. De geiten liggen bij de slager al klaar, de fietsenmaker repareert fietsen en in diverse kraampjes worden oude medicijnen verkocht. Ook is er een levendige handel in opnieuw gevulde colaflesjes. Ik durf het niet aan. Fruit, potjes, kleding, etenswaren en veel meer. Een bijzondere ervaring. Terug in de truck, rijden we in een uurtje naar de grens van Mozambique en Malawi. Eerst checken we uit aan de zijde van Mozambique om vervolgens enkele kilometers verder bij de immigratie van Malawi weer in te checken. Al met al verloopt het redelijk vlot en als ook de papieren van de truck in orde zijn, rijden we Malawi in. Al direct ziet het straatbeeld er anders uit. Het valt mij op dat er veel meer stenen huizen langs de kant staan. Ook is er veel meer kleur in het straatbeeld. Zo merk ik nu pas dat ik in Mozambique nauwelijks reclameborden gezien heb. Ik zie een bord met ‘restaurant’. Dit heb ik in Mozambique buiten Maputo niet gezien. Bij een benzinestation net na de grens wordt het geld gewisseld. Een geldwisselaar komt in de truck en wisselt het Mozambicaanse geld om voor Malawi Kwacha’s. Ik krijg een indrukwekkende hoeveelheid briefjes. Het natellen loont, want er ontbreken twee briefjes. Ik ben nu in het bezit van 71.000 Kwacha. Dat klinkt wel goed. Buiten de truck lopen we wat rond. We proberen cola in blikjes te krijgen, maar dit is nergens te krijgen. Dan maar in flesjes en we nemen het statiegeld voor lief. We rijden door naar Blantyre. Blantyre is de financiële hoofdstad van Malawi. De stad ziet er netjes uit met opvallend veel groen langs de wegen. We stoppen bij een shoppingmall om wat drinken in te slaan en om met ons nieuwe geld een koffie te bestellen.
Slager op de markt
Blantyre zelf kent nauwelijks bezienswaardigheden. Bij het wegrijden zien we nog net een glimp van de Kathedraal. Deze kathedraal dateert uit de eind 19de eeuw en is ontworpen door een ondeskundige priester. Het is wonderlijk dat het bouwwerk nog steeds overeind staat. Wij vervolgen onze weg richting Zomba. Zomba is de oude hoofdstad van Malawi voor Lilongwe. Nu is het een bescheiden stadje aan de voet van het gelijknamige plateau. De truck wordt geparkeerd in het centrum voor wat inkopen. Wij genieten van het dagelijkse leven in Zomba. Rond vijf uur rijden we richting Zomba Plateau. Aron rijdt de truck over de smalle kronkelende wegen naar boven. Het Zomba Plateau is een berggebied. Door de hoogte is de temperatuur lager en is het een prima gebied om te ontspannen. Maar ook moeten veel mensen hun geld hier verdienen in de bosbouw. Bij de ‘Trout farm’ slaan we de tenten op. Bij het opzetten blijkt de tent precies op een mierennest te staat. Binnen enkele seconden word ik tientallen keren gebeten. Snel verhuizen we de tent naar een veiligere locatie. In de schemering richten we de tent verder in en nemen aansluitend bij het kampvuur een drankje.


Vorige  Volgende  

Reacties op 'Mozambique, Malawi en Zambia':


Reacties:

Hey ronald! na jaren lees ik nu eigenlijk pas je verslag! Grappig om terug te lezen! Ik ben me een betje aan het inlezen, want ik vertrek volgende week naar Malawi om "dokter" jeanette op te zoeken. Ditmaal neem ik zelf de cadeautjes mee haha. Ik Blijf er 6 weken en ga daarna nog 3 weken door Malawi en Zambia reizen. Jij je volgende bestemming al duidelijk? groetjes Anita


Reisverslag

Nachtvlucht naar Nairobi (Dag 1)
Dwalen door de hoofdstad .. (Dag 2)
Van Maputo naar Tofo (Dag 3)
Genieten in de baai van T.. (Dag 4)
Op weg naar Vilanculos (Dag 5)
Het koraalrif van de Baza.. (Dag 6)
Van Vilanculos naar Goron.. (Dag 7)
Parque Nacional da Gorong.. (Dag 8)
Op weg naar de Zambezi bi.. (Dag 9)
De grens over naar Malawi (Dag 10)
Klimmen naar de top van h.. (Dag 11)
Nijlpaarden in de Shire r.. (Dag 12)
Oog in oog met een kudde .. (Dag 13)
De ontmoeting met dokter .. (Dag 14)
Zeearenden voeren op het .. (Dag 15)
Op de oude markt van Lilo.. (Dag 16)
De grens over naar Zambia (Dag 17)
Oog in oog met de leeuwen (Dag 18)
Aangevallen door een olif.. (Dag 19)
Reisdag naar Luangwa Brid.. (Dag 20)
Van Lusaka naar Livingsto.. (Dag 21)
Zwemmen in de Devils Pool (Dag 22)
Vliegen boven de Victoria.. (Dag 23)
Weer Thuis (Dag 24)


Reisroute
Programma