Reisverslag Mozambique, Malawi en Zambia


Ga naar: Home  Malawi  Mozambique  Zambia  Foto's


Malawi > Nijlpaarden in de Shire rivier bij Liwonde

Even voor half acht is de truck ingeladen en rijden we het Zomba Plateau af. Gelukkig hebben Aron en Israël gisteren diesel gevonden. Er is momenteel in Malawi een diesel-schaarste en praktisch alle pompen zijn uitverkocht. Zij hebben gisteren op de zwarte markt diesel bemachtigd, genoeg om Zambia te halen. Ik merk goed dat we dalen. Ondanks het vroege tijdstip voel je het bij iedere bocht warmer worden. Beneden in het plaatsje Zomba wandelen we door het centrum en over de lokale markt.
Foto's maken
Het is een wir-war aan kraampjes. Iedereen glimlacht vriendelijk en niemand is opdringerig. In het passeren van mensen moet ik nog erg wennen om aan de linkerzijde te lopen en mensen te passeren. Net als in het verkeer is men dit ook op lopend gewend. Regelmatig wijk ik naar rechts uit.
Terug bij de truck vervolgen we onze weg naar Liwonde National Park. Een korte rit vandaag. Net na tien uur staan we al voor de ingang van het park. Hier overnachten we in tenten op een veranda en met vaste bedden en sanitair. Helaas zijn er maar zeven tenten beschikbaar. Wij loten ongunstig en slapen in een kamer binnen bij de receptie. Op zich een nette kamer, maar niet zo avontuurlijk. Het is vandaag erg warm en we doen het rustig aan. We wandelen naar een uitkijkpunt bij een plateau in een boom. Hiervandaan is er uitzicht over de vlakte richting de Shire rivier. In de verte staan enkele waterbokken en wrattenzwijnen. Om half drie verzamelen voor een boottocht over de Shire rivier. We nemen plaats in een klein bootje en zetten koers in noordelijke richting. Vissers in kleine kano’s begroeten ons. Zij proberen hun dagelijkse eten bij elkaar te vissen. Al snel stuiten we op een grote groep nijlpaarden in het water. De nijlpaarden luieren in het water en gapen regelmatig met een open bek. Een prachtig gezicht. De boot vaart tot zo’n twintig meter tot de kolossale beesten. Langs de kant zien we diverse vogels zitten. De schipper ziet in de verte iets bewegen. Zo snel als de boot kan vaart hij er naar toe. Olifanten op de kant. Een groep van ongeveer veertig olifanten passeert langs de oever tegen de bosrand.
Nijlpaard
Net als ik een foto wil maken is mijn accu op en ik ben de reserve accu vergeten mee te nemen. Balen! Ik besluit een lauw biertje te nemen uit de koelbox en geniet van het schouwspel. Op de weg terug zien we een hippo (nijlpaard) in het drassige gras grazen. Plotseling heeft hij er genoeg van en neemt een aanloop richting het water. Hij rent recht op ons af. Ik schrik. Met een enorme plons duikt hij het water en op zo’n tien meter van onze boot maakt hij een haakse bocht en zwemt snel weg. De hekgolf van zijn duik doet onze boot op en neer gaan. Wat een ongelofelijke snelheid weet zo’n beest te bereiken. Rond zes uur zijn we – veilig – terug op de campsite en vieren de verjaardag van Dick rond het kampvuur.


Vorige  Volgende  

Reacties op 'Mozambique, Malawi en Zambia':


Reacties:

Hey ronald! na jaren lees ik nu eigenlijk pas je verslag! Grappig om terug te lezen! Ik ben me een betje aan het inlezen, want ik vertrek volgende week naar Malawi om "dokter" jeanette op te zoeken. Ditmaal neem ik zelf de cadeautjes mee haha. Ik Blijf er 6 weken en ga daarna nog 3 weken door Malawi en Zambia reizen. Jij je volgende bestemming al duidelijk? groetjes Anita


Reisverslag

Nachtvlucht naar Nairobi (Dag 1)
Dwalen door de hoofdstad .. (Dag 2)
Van Maputo naar Tofo (Dag 3)
Genieten in de baai van T.. (Dag 4)
Op weg naar Vilanculos (Dag 5)
Het koraalrif van de Baza.. (Dag 6)
Van Vilanculos naar Goron.. (Dag 7)
Parque Nacional da Gorong.. (Dag 8)
Op weg naar de Zambezi bi.. (Dag 9)
De grens over naar Malawi (Dag 10)
Klimmen naar de top van h.. (Dag 11)
Nijlpaarden in de Shire r.. (Dag 12)
Oog in oog met een kudde .. (Dag 13)
De ontmoeting met dokter .. (Dag 14)
Zeearenden voeren op het .. (Dag 15)
Op de oude markt van Lilo.. (Dag 16)
De grens over naar Zambia (Dag 17)
Oog in oog met de leeuwen (Dag 18)
Aangevallen door een olif.. (Dag 19)
Reisdag naar Luangwa Brid.. (Dag 20)
Van Lusaka naar Livingsto.. (Dag 21)
Zwemmen in de Devils Pool (Dag 22)
Vliegen boven de Victoria.. (Dag 23)
Weer Thuis (Dag 24)


Reisroute
Programma