Reisverslag Mozambique, Malawi en Zambia


Ga naar: Home  Malawi  Mozambique  Zambia  Foto's


Zambia > Reisdag naar Luangwa Bridge

’s Nachts regent het een poosje. De tenten zijn nog nat als we ze ’s morgens inpakken. We zouden eigenlijk om zes uur wegrijden, maar het is de vraag of de truck over het drassige pad kan rijden. Voordat we wegrijden maken we een nieuwe groepsfoto. Door het dreigende weer gisteren is de groepsfoto mislukt. Als we om half zeven wegrijden, zijn ook de safari-jeeps present. Zij kunnen zonodig de truck lostrekken. Aron rijdt de truck soepel over de glibberige klei. Weer terug op de verharde weg rijden we in zuid-westelijke richting. We rijden over dezelfde weg als op de heenweg, dus dat betekent weer flink schudden. Eén bank heeft het al begeven en ook voor een van de twee tafels wordt het te veel. De tafel breekt af. Aron verwijdert het blad en we rijden weer verder. Na zestig kilometer slaan we rechtsaf richting de hoofdstad Lusaka. In Chipata stoppen we om koffie te drinken.
Lokale bar
Bij een loketje kunnen we drinken bestellen. Het verloopt uiterst traag. Ondertussen is een schilder bezig de gevel te schilderen. De schilder, met gescheurde kleren, trekt zich niets aan van de kopers aan het loket. Wij vermaken ons door zijn werk te volgen en proberen in te schatten welke klanten tegen de natte muur aan leunen. Na een uurtje rijden we verder richting Luangwa Bridge. Onderweg houden we een lunchstop langs de weg en enkele toiletstops. Tegen half vijf passeren we de brug over de Luangwa. Hier ligt ook de campsite voor vannacht. Snel zetten we de tenten op, neem ik een douche en bestel ik een bier in de bar. De eigenaar blijkt van origine een Nederlander te zijn. Vanaf de veranda hebben we zicht op de Luangwa rivier. Het is vanavond de laatste maaltijd van Israël. Na het eten bedanken we Israël voor de heerlijke maaltijden en bedanken Aron voor het veilige rijden. Ook bedanken we beide voor hun enthousiasme en hun hulp bij alles.


Vorige  Volgende  

Reacties op 'Mozambique, Malawi en Zambia':


Reacties:

Hey ronald! na jaren lees ik nu eigenlijk pas je verslag! Grappig om terug te lezen! Ik ben me een betje aan het inlezen, want ik vertrek volgende week naar Malawi om "dokter" jeanette op te zoeken. Ditmaal neem ik zelf de cadeautjes mee haha. Ik Blijf er 6 weken en ga daarna nog 3 weken door Malawi en Zambia reizen. Jij je volgende bestemming al duidelijk? groetjes Anita


Reisverslag

Nachtvlucht naar Nairobi (Dag 1)
Dwalen door de hoofdstad .. (Dag 2)
Van Maputo naar Tofo (Dag 3)
Genieten in de baai van T.. (Dag 4)
Op weg naar Vilanculos (Dag 5)
Het koraalrif van de Baza.. (Dag 6)
Van Vilanculos naar Goron.. (Dag 7)
Parque Nacional da Gorong.. (Dag 8)
Op weg naar de Zambezi bi.. (Dag 9)
De grens over naar Malawi (Dag 10)
Klimmen naar de top van h.. (Dag 11)
Nijlpaarden in de Shire r.. (Dag 12)
Oog in oog met een kudde .. (Dag 13)
De ontmoeting met dokter .. (Dag 14)
Zeearenden voeren op het .. (Dag 15)
Op de oude markt van Lilo.. (Dag 16)
De grens over naar Zambia (Dag 17)
Oog in oog met de leeuwen (Dag 18)
Aangevallen door een olif.. (Dag 19)
Reisdag naar Luangwa Brid.. (Dag 20)
Van Lusaka naar Livingsto.. (Dag 21)
Zwemmen in de Devils Pool (Dag 22)
Vliegen boven de Victoria.. (Dag 23)
Weer Thuis (Dag 24)


Reisroute
Programma