Reisverslag Mozambique, Malawi en Zambia


Ga naar: Home  Malawi  Mozambique  Zambia  Foto's


Mozambique > Op weg naar Vilanculos

Al vroeg verlaten we Tofo. Als om zeven uur de receptie open gaat, heb ik al ontbeten. Ik lever de handdoeken in, verreken de borg met de barschuld en stap in de truck. We volgen de hoofdweg in noordelijke richting. We passeren enkele baaien, maar daarna rijden we vooral langs traditionele dorpjes. We zitten vandaag helemaal vooraan. De voorruit boven de cabine is net te hoog om door te kijken. We leggen daarom wat matjes op de zittingen, zodat we van het uitzicht kunnen genieten. Een leuk gezicht.
Aanrijding
Ik vind het opvallend dat op grote schaal stukken grond afgebrand worden om vruchtbare grond over te houden. Je zou toch zeggen dat het land zo droog is, dat direct alles vlam vat. Zo nu en dan trekken dikke rookwolken over de weg. Dat dit niet geheel ongevaarlijk is blijkt al snel. Voor ons zijn twee auto’s in zo’n rookgordijn op elkaar geklapt. Zij hadden elkaar niet gezien en reden beide iets naar binnen. De weg is geblokkeerd. Het hele dorp is uitgelopen en de politie is aanwezig. Toch doet niemand iets. Er wordt gewacht op de verzekeringsagent. Deze laat te lang op zich wachten en na enige tijd worden de wagens naar de kant geduwd. De weg is weer open en wij kunnen weer verder. Rond het middaguur stoppen we voor de lunch. We stoppen precies naast een bouwterrein bij een boom. Misschien niet de meest mooie plek, maar in ieder geval een plek met schaduw. Het is namelijk behoorlijk warm geworden. Israël tovert snel een heerlijke lunch tevoorschijn. Daarna vervolgen we richting Vilanculos. Ook in de bus is het warm en ik probeer een stukje te slapen. Tegen half vijf rijden we Vilanculos binnen. De campsite Baobab ligt aan de zuidzijde van het centrum. We zetten onze tenten op rond de enorme Baobab-boom. De tenten zijn eenvoudig op te zetten en staan snel. Bij de tenten nemen we wat te drinken tot het eten klaar is. Israël heeft vandaag Pompoensoep, Aardappelen, vlees en broccoli klaargemaakt. Een klasse kok!


Vorige  Volgende  

Reacties op 'Mozambique, Malawi en Zambia':


Reacties:

Hey ronald! na jaren lees ik nu eigenlijk pas je verslag! Grappig om terug te lezen! Ik ben me een betje aan het inlezen, want ik vertrek volgende week naar Malawi om "dokter" jeanette op te zoeken. Ditmaal neem ik zelf de cadeautjes mee haha. Ik Blijf er 6 weken en ga daarna nog 3 weken door Malawi en Zambia reizen. Jij je volgende bestemming al duidelijk? groetjes Anita


Reisverslag

Nachtvlucht naar Nairobi (Dag 1)
Dwalen door de hoofdstad .. (Dag 2)
Van Maputo naar Tofo (Dag 3)
Genieten in de baai van T.. (Dag 4)
Op weg naar Vilanculos (Dag 5)
Het koraalrif van de Baza.. (Dag 6)
Van Vilanculos naar Goron.. (Dag 7)
Parque Nacional da Gorong.. (Dag 8)
Op weg naar de Zambezi bi.. (Dag 9)
De grens over naar Malawi (Dag 10)
Klimmen naar de top van h.. (Dag 11)
Nijlpaarden in de Shire r.. (Dag 12)
Oog in oog met een kudde .. (Dag 13)
De ontmoeting met dokter .. (Dag 14)
Zeearenden voeren op het .. (Dag 15)
Op de oude markt van Lilo.. (Dag 16)
De grens over naar Zambia (Dag 17)
Oog in oog met de leeuwen (Dag 18)
Aangevallen door een olif.. (Dag 19)
Reisdag naar Luangwa Brid.. (Dag 20)
Van Lusaka naar Livingsto.. (Dag 21)
Zwemmen in de Devils Pool (Dag 22)
Vliegen boven de Victoria.. (Dag 23)
Weer Thuis (Dag 24)


Reisroute
Programma