Reisverslag Mozambique, Malawi en Zambia


Ga naar: Home  Malawi  Mozambique  Zambia  Foto's


Mozambique > Van Vilanculos naar Gorongosa

Gerard is vandaag jarig. De eerste van vijf jarigen tijdens deze reis. Al vroeg feliciteren we hem, alvorens we de tenten afbreken. Om half zeven is alle bagage ingeladen en we schuiven aan bij het ontbijt. Na het ontbijt verlaten we de Baobab campsite. Voordat we terugrijden naar de hoofdweg, stoppen we nog even bij de supermarkt. Israël koopt eten in en wij slaan wat lekkers in voor onderweg. Daarna gaan we op weg. We volgen de hoofdroute naar het noorden. Vanaf hier verlaten we de kustlijn en gaan meer het binnenland in. Op zich is het leuk om het dagelijkse leven te bekijken langs de weg, maar er zit ook enige eentonigheid in.
Gorongosa N.P.
Ik doe mijn ogen dicht. Onderweg maken we een korte toiletstop bij een meertje en rond twee uur stoppen we voor de lunch. De truck rijdt een terrein van een restaurant op. Hier bestellen we koude drankje, maar eten onze eigen lunch bij de truck. Tenslotte nemen we even na drie uur de afslag naar Parque Nacional da Gorongosa. Na een half uurtje rijden we het park binnen. Het is dan nog een half uurtje rijden in het park. Links en rechts van de truck zien we al impala’s, warthogs en verschillende apen lopen. Dat belooft veel goeds voor morgen als we een gamedrive gaan maken in het park. Gorongosa was vroeger een natuurpark met een grote hoeveelheid wild. Tijdens de burgeroorlog in Mozambique is echter veel wild afgeschoten door stropers of om gegeten te worden. Naar schatting 95% van het wild heeft deze oorlog niet overleefd en veel soorten komen niet meer voor. Momenteel is men bezig met een programma om alle wilde dieren weer te importeren. Dit gaat nog jaren duren voordat de wildstand weer op niveau is. We overnachten in Chitengo, een campsite midden in het park. We hebben onze eigen rondavels, ronde hutjes met een rieten dak. Het is een warme dag geweest en ik neem lekker een verfrissende douche. ’s Avonds heeft Israël gebakken aardappelen klaargemaakt met varkensvlees en groente.


Vorige  Volgende  

Reacties op 'Mozambique, Malawi en Zambia':


Reacties:

Hey ronald! na jaren lees ik nu eigenlijk pas je verslag! Grappig om terug te lezen! Ik ben me een betje aan het inlezen, want ik vertrek volgende week naar Malawi om "dokter" jeanette op te zoeken. Ditmaal neem ik zelf de cadeautjes mee haha. Ik Blijf er 6 weken en ga daarna nog 3 weken door Malawi en Zambia reizen. Jij je volgende bestemming al duidelijk? groetjes Anita


Reisverslag

Nachtvlucht naar Nairobi (Dag 1)
Dwalen door de hoofdstad .. (Dag 2)
Van Maputo naar Tofo (Dag 3)
Genieten in de baai van T.. (Dag 4)
Op weg naar Vilanculos (Dag 5)
Het koraalrif van de Baza.. (Dag 6)
Van Vilanculos naar Goron.. (Dag 7)
Parque Nacional da Gorong.. (Dag 8)
Op weg naar de Zambezi bi.. (Dag 9)
De grens over naar Malawi (Dag 10)
Klimmen naar de top van h.. (Dag 11)
Nijlpaarden in de Shire r.. (Dag 12)
Oog in oog met een kudde .. (Dag 13)
De ontmoeting met dokter .. (Dag 14)
Zeearenden voeren op het .. (Dag 15)
Op de oude markt van Lilo.. (Dag 16)
De grens over naar Zambia (Dag 17)
Oog in oog met de leeuwen (Dag 18)
Aangevallen door een olif.. (Dag 19)
Reisdag naar Luangwa Brid.. (Dag 20)
Van Lusaka naar Livingsto.. (Dag 21)
Zwemmen in de Devils Pool (Dag 22)
Vliegen boven de Victoria.. (Dag 23)
Weer Thuis (Dag 24)


Reisroute
Programma