Reisverslag Dubai en Oman


Ga naar: Home  Oman  Verenigde Arabische Emiraten  Foto's


Verenigde Aranische Emiraten > Aan de voet van de Burj Khalifa

’s Morgens wandel ik Dubai in. Ik ga het hotel uit en sla rechtsaf richting de Al Rigga Street. Het is rustig op straat en langzaam gaan de winkeltjes open.
De wolkenkrabbers van Dubai.
Het valt mij op dat alles er netjes, schoon en verzorgd uit ziet. Bij de Port Saeed moskee aan het einde van de Al Rigga Street kom ik er achter dat ik precies de andere kant op loop dan ik mij gerealiseerd had. Ik pas het plan aan en sla rechtsaf richting de Dubai Creek. Bij de Clock Tower, het monument bij de rotonde, is iemand het prachtig groene gras aan het maaien. Ik ben verbaasd dat in zo’n warme stad het gras zo groen kan zijn. Bij de Al Maktoum Bridge over de Dubai Creek zie ik de skyline van het financiële district. Het silhouet van de Burj Khalifa steekt hoog boven de stad uit. Geen ander gebouw komt in de buurt qua hoogte. Als ik terug loop, blijkt dat ik me vergist heb in de tijd. Ik kom tien minuten te laat in het hotel voor de briefing. Olga is al begonnen met de uitleg. Ik besluit om de laatste dag van de reis een dinerbuffet te boeken in de Burj al Arab, het zeven sterren hotel in de stad. Ik ben hier tenslotte maar één keer. Ik reserveer dit bij Olga.
De 828m hoge Burj Khalifa.
Na het praatje ga ik Dubai in. In de Al Rigga Street wissel ik wat dollars en pak ik de metro naar Dubai Mall. De metro is pas een half jaar in gebruik en ziet er netjes uit. De metrostellen rijden onbemand. In het oude centrum rijdt de metro onder de grond. Aan de andere kant van de Dubai Creek rijdt de metro bovengronds op een spoor op palen. Als ik uit stap zie ik direct de Burj Khalifa staan. Wat een enorme hoogte. Helaas is de toren nog gesloten voor het publiek. Er zijn nog problemen met de liften naar het 828 meter hoge top. Het is ongeveer vijfhonderd meter lopen naar de Dubai Mall. Overal zijn bouwactiviteiten waar te nemen. Ik vraag mij af hoe al deze gebouwen gevuld gaan worden. Het lijkt wel of er geen grens bereikt kan worden. Ik kom de Dubai Mall via de parkeergarage binnen omdat ik geen andere ingang kan vinden. Op de eerste verdieping zie ik het grote aquarium. Vorige week was het grootste aquarium nog in het nieuws omdat er een lek was. Nu zwemmen de 33.000 vissen weer gewoon rond, waaronder enkele roggen en haaien. Ik bestel een koffie en een broodje in de Mall. Het is rustig in de winkels. Hoe kunnen deze zaken nog rendabel draaien. Aan de andere zijde van de Mall loop ik naar buiten. Een groot binnenmeer ligt tussen de Mall en de Khalifa toren. Ik loop rond het meer en probeer de Khalifa toren in één keer op de foto te zetten. Hij is gewoon te hoog. Ik loop de Al Arab Mall binnen, een kleine shoppingmall. Als ik het meer verder volg, kom ik bij het luxe hotel The Palace in de vorm van een fort. Via trappetjes en doorgangen probeer ik om om het meer te lopen. Door de vele bouwactiviteiten valt dit niet mee. Na een flinke zwerftocht sta ik weer bij de Dubai Mall aan de voet van de Khalifa toren. Ik neem de metro terug naar het hotel. De metro rijdt zelfstandig zonder bestuurder. Hierdoor heb ik voorin een leuk uitzicht over de stad. Als ik een foto wil maken, ontstaat er een woordenwisseling. Een man achter mij zegt een man voor het raam opzij te gaan voor mij. Deze man wordt boos over de toon waarop hij dit vraagt. Als ze uitstappen zijn ze nog steeds boos op elkaar. Ik blijf wat verbouwereerd achter.
Gebouwen langs de Dubai Creek.
Om drie uur stap ik in een busje bij het hotel voor een citytour. Ik rijd over de 12-baans snelweg door het financiële district en langs de hoge wolkenkrabbers. Ik maak een fotostop bij het 7-sterren hotel Burj al Arab. Via de kustlijn rijd ik weer terug naar het centrum. Als de bus stopt bij een Handy craft winkeltje, wandel ik wat over het strand. Kite-surfers zijn bezig met hun vliegers met op de achtergrond het silhouet van de Burj al Arab. Via de grote Moskee ga ik verder naar de Gold Souq in oud Dubai. Ik wandel langs de goud- en zilververkopers. Velen proberen horloges te slijten. Via de specerijen souq kom ik bij het water van de Dubai Creek. Het is inmiddels aan het schemeren. Met een taxiboot vaar ik naar de overzijde. Hier bezichtig ik het Dubai museum. Een interessant museum over de geschiedenis van de stad. Uiteindelijk sluit ik de citytour af op een dinerboat op de Dubai Creek. Tijdens het eten vaart de boot over de kreek. Het is frisjes aan dek. Hoewel alle lampjes prachtig zijn om naar te kijken, merk ik dat ik voor vandaag verzadigd ben qua indrukken. Ik laat het beeld van de stad aan mij voorbij gaan. Terug ik het hotel val is snel in slaap. Wat een bijzondere dag!


Vorige  Volgende  

Reacties op 'Dubai en Oman':


Reacties:

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit bericht

Reisverslag

Op weg naar Dubai (Dag 1)
Aan de voet van de Burj K.. (Dag 2)
De hotsprings van Oman (Dag 3)
De veemarkt van Nizwa (Dag 4)
'Dune Bashen' in de woest.. (Dag 5)
De prachtige Oase Wadi Ba.. (Dag 6)
Langs de kustweg naar Mus.. (Dag 7)
De grote Sultan Qaboos mo.. (Dag 8)
Dineren in de Dubai Burj .. (Dag 9)
Weer thuis (Dag 10)


Reisroute
Programma