Reisverslag Dubai en Oman


Ga naar: Home  Oman  Verenigde Arabische Emiraten  Foto's


Oman > Langs de kustweg naar Muscat

Na het ontbijt ga ik via de kustweg terug in de richting van Al Sawadi. Onderweg staan enkele stops gepland. Terwijl ik Sur uitrijd, herken ik de wijk waar ik gisteren gewandeld heb. Ook zie ik het kasteel staan, veel dichter bij het hotel dan ik verwacht had.
Wadi Shab
Ook passeer ik de drukke weg, die ik gisteren overgestoken ben. Leuk om deze wijken vanuit de bus te zien. Via de snelweg rijd ik in westelijke richting. Na een uurtje rijden, bij het plaatsje Tiwi, stap ik uit bij de Wadi Shab. Een mooie zeeinham. Met een bootje laat ik mij naar de overzijde brengen en wandel tussen de palmbomen door een stuk de diepe kloof in. Ik kan niet zo heel ver lopen omdat de rest van de groep achtergebleven is. Twintig minuten later zit ik weer in het bootje voor de terugtocht. Even verder langs de weg stop ik bij de Bimmah Sinkhole. Een krater van veertig meter doorsnede, die ontstaan is door het instorten van een ondergrondse grot. Ik daal via de trap twintig meter af tot het heldere blauwgroene water in de sinkhole. Tegen half één nader ik Muscat, de hoofdstad van Oman. Eerder dan gepland wordt een restaurant gezocht.
Sinkhole
Aymen kent het restaurant niet en daarom checkt hij het eerst. Het wordt OK bevonden. Verrassend snel zit ik aan de rijst en beaf. Na de lunch rijd ik voor het laatste stukje van de route naar Al Sawadi. Ik passeer Muscat. Het is druk met verkeer op de snelweg en af en toe staat het helemaal stil. Dat komt ook door de vele wegwerkzaamheden. Bij de grote Sultan Qaboos Moskee stap ik even uit om een foto te maken. Als wij ons langs de kant van de weg nestelen op het grasveld in de zon, roept Aymen ons snel terug. Voor dames is dit niet toegestaan en hij zegt bang te zijn voor ongelukken doordat automobilisten afgeleid worden. Tegen drieën arriveer ik weer bij het Al Sawadi Beach Resort. Ik neem plaats op het terras bij het zwembad en bestel een biertje. Dit kan echter pas na zes uur. ’s Avonds eet ik à la carte op het terras en laat de avond over mij heen komen.


Vorige  Volgende  

Reacties op 'Dubai en Oman':


Reacties:

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit bericht

Reisverslag

Op weg naar Dubai (Dag 1)
Aan de voet van de Burj K.. (Dag 2)
De hotsprings van Oman (Dag 3)
De veemarkt van Nizwa (Dag 4)
'Dune Bashen' in de woest.. (Dag 5)
De prachtige Oase Wadi Ba.. (Dag 6)
Langs de kustweg naar Mus.. (Dag 7)
De grote Sultan Qaboos mo.. (Dag 8)
Dineren in de Dubai Burj .. (Dag 9)
Weer thuis (Dag 10)


Reisroute
Programma