Reisverslag Ladakh - Klein Tibet


Ga naar: Home  India  Foto's


India > Wandelen over de bergpassen

Ik heb vannacht als een blok geslapen. Ik was er aan toe. Ik word gewekt met thee op bed. Wat een service! Als ik mijn tent uit kom, staat het ontbijt al gereed. Ook ligt mijn lunchpakket weer klaar. Vandaag staat een tocht van vijf uur op het programma. Om half negen volg ik Dadul voor de wandeling. Direct buiten de camping slaan we een klein paadje in. Na het passeren van de rivier volgt een flinke klim omhoog.
Wandeling door Ladakh
Wandeling door Ladakh
Gelukkig volgt daarna een vlak stuk. Een prachtige route door de bergen. Het is vandaag schitterend weer. Met zon is het berglandschap veel indrukwekkender. Ik ga vandaag twee bergpassen over. De eerste is relatief eenvoudig te nemen. Het pad loopt geleidelijk omhoog. Op de top heb ik een mooi uitzicht. Daarna volgt een korte afdaling tot een dorpje. Bij de rivier neem ik een pauze. Vanuit de nabij gelegen tent wordt thee gebracht. Ik neem ook direct mijn lunch. Het is erg warm en er is geen schaduw. Als ik weer verder ga, staat de tweede en zwaardere pas voor de deur. Een klim van veertig minuten voorspelt Dadul. Ik heb wat last van de warmte als ik begin te klimmen. Ik doe het rustig aan. Het pad slingert gestaag door de vallei omhoog. De groep raakt verdeeld over de route. Iedereen klimt in het eigen tempo naar boven. Ik loop in de middenmoot. Als ik bijna boven ben, zie ik de kleurrijke gebedsvlaggetjes op de top wapperen. Dit zicht maakt de laatste meters makkelijker. Ik heb er uiteindelijk drie kwartier over gedaan. Ik ga op de top zitten en wacht op de overige reisgenoten. Als iedereen op de top is, wandel ik via de normale weg naar de campsite. Ik zie van een afstandje de kleurrijke tenten al klaar staan. Bij binnenkomst op de camping word ik onthaald met een kopje thee.
De eettent
De eettent
In de namiddag wandel ik naar het lagergelegen dorpje. Het kleine dorpje ligt rond een klooster. De deur van het klooster is gesloten. Snel wordt iemand gezocht met de sleutel. Van binnen is het oude klooster eenvoudig, maar sfeervol ingericht. Vanaf de rand van het dorp kijk ik uit over de vallei. Dadul wijst mij de route die we morgen met de lange route zullen nemen. Er is voor morgen een keuze. Of een korte route van drie uur of een lange route van negen uur. Iets er tussenin heeft meer mijn voorkeur. Tijdens het eten hak ik de knoop door. Ik ga voor de lange trekking. Ik duik op tijd mijn tent in om voldoende uitgerust te zijn


Vorige  Volgende  

Reacties op 'Ladakh - Klein Tibet':


Reacties:

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit bericht

Reisverslag

Delhi ‘s nachts (Dag 1)
Salaam Baalak wandeling O.. (Dag 2)
Een doorstart op Leh Airp.. (Dag 3)
Langs de kloosters in de .. (Dag 4)
Zonsondergang bij de Shan.. (Dag 5)
Rondwandeling Leh (Dag 6)
Start Sham trekking (Dag 7)
Wandelen over de bergpass.. (Dag 8)
Door de bergbeek naar Riz.. (Dag 9)
Van Hemis Shukpachan naar.. (Dag 10)
Het klooster van Lamayuru (Dag 11)
Alchi, het oudste klooste.. (Dag 12)
Mountainbiken vanaf de Kh.. (Dag 13)
Over de Himalaya bergpass.. (Dag 14)
Van Sarchu naar Keylong (Dag 15)
Landverschuivingen op de .. (Dag 16)
Dwalen door Manali (Dag 17)
Bergwandeling naar de wat.. (Dag 18)
Op weg naar Dharasala (Dag 19)
Tsuglagkhang, het thuis v.. (Dag 20)
De Gouden Sikhs Tempel (Dag 21)
Sluiting van de Wagah bor.. (Dag 22)
Met de tuk-tuk door Delhi (Dag 23)
Fietsen door Old Delhi (Dag 24)
Taj Mahal !!! (Dag 25)
Het Fatehpur Sikri fort (Dag 26)
Goede vlucht naar huis (Dag 27)


Reisroute
Programma