Naar de foto's

Antiek Griekenland

"Terwijl Jessica uitleg geeft over de geschiedenis van de Akropolis beklimmen we de 150 meter hoge tafelberg. Het Parthenon, de belangrijkste en bekendste tempel op de Akropolis is gebouwd in de vijfde eeuw voor Christus. Oorspronkelijk was de tempel 20 meter hoog. In de tempel stond vroeger het 12 meter hoge gouden beeld van de godin Athena. Jessica vertelt dat de kolommen van de tempel licht taps toe lopen. Ook hellen ze licht naar binnen. Met het blote oog is dit nauwelijks waar te nemen, maar door de steiger naast het bouwwerk voor renovatie doeleinden, kun je de krommingen zien. Bij de Pandroseion tempel streden de goden Zeus en Athena voor de gunst van de inwoners. Zeus bood hen water, Athena bood hen een olijfboom. Omdat de waterbron op de Akropolis licht zout water bevat, kozen de mensen voor Athena. Hier dankt de stad haar naam aan. "
Recent bekeken:
Het interieur van de Agios Dimitrois kerk in ThessalonikiRecent bekeken:
De oude atletiekbaan in DelphiRecent bekeken:
De pilaar geeft de omvang van de tempel van Zeus in Olympia weerRecent bekeken:
De crypte onder de Agios Dimitrois kerk in ThessalonikiRecent bekeken:
De tempel van Nikè bij de ingang van de Akropolis

Home      Foto's      Verslag       Route

Naar de foto's

Van Amsterdam naar Tokyo

"Door het berglandschap rijden we naar Meteora. Het landschap wordt grilliger naarmate we dichter bij Meteora komen. Steile rotspunten steken uit in het landschap. In de veertiende eeuw woonden kluizenaars op deze moeilijk bereikbare plekken. Later bouwden monniken kloosters op de rotspunten. Talrijke kloosters zijn in oorlogen vernietigd. Nog zes kloosters zijn nog in tact en gerestaureerd. Het uitzicht op de vallei en de kloosters op de top van de rotsen is waanzinnig mooi. We besluiten naar het klooster van de heilige drie-eenheid te gaan. Dit klooster ligt mooi op een rotspunt, maar is daardoor ook het lastigst te bereiken. Naar het schijnt is dit één van de oudste kloosters van Griekenland. Het klooster in zijn huidige vorm is gebouwd in 1456, maar daaronder zijn nog restanten gevonden van oudere bouwwerken. Het hedendaagse klooster is volledig gerestaureerd. Het klooster figureerde in de James Bond film For you eyes only en de film Kuifje en het geheim van de Gulden Vlies. "
Recent bekeken:
Met Brutus voor de eerste keer offroadRecent bekeken:
De prachtige druipsteen grotten van AlistratiRecent bekeken:
De kloosters van Meteora liggen op de hoge steile rotspuntenRecent bekeken:
Bij het uitrijden van Xanthi motorpech op de snelweg

Home      Foto's      Verslag       Route

Naar de foto's

Vakantie Kreta

"Vakantie Kreta"
Recent bekeken:
De kinderen speelden op tafel, waarbij de druiven het moesten ontgeldenRecent bekeken:
De Griekse vlagRecent bekeken:
De martk van HeraklionRecent bekeken:
De oude huizen waar de lepra-bewoners woondenRecent bekeken:
De huur206 van Erik en Cindy.

Home      Foto's

Naar de foto's

Interrail Europa

"Wat ik als ontbijt zal nemen, weet ik nog niet. Het is zondag en waarschijnlijk is er niet veel open. Op de hoek van de straat blijkt het kleine winkeltje gewoon open te zijn. Mijn probleem is weer verholpen. Bij de Akropolis is het een drukte van jewelste. Hordes mensen schuifelen één voor één naar binnen. De toegang is gratis op zondag. Natuurlijk, zo Hollands als ik ben, sta ik gewoon naast een gids en luister ik gezellig mee. Op de berg is het wel een beetje warm, dus zodra ik alles bekeken heb, snel ik naar beneden om cola te kopen. Hierna vervolg ik mijn tocht door de Agora. Dit is het oude stadscentrum van Athene, waar nu nog alleen wat restjes van over zijn. In het geheel gerestaureerde museum zie ik iets over de opgravingen (natuurlijk ook gratis). Het is inmiddels over eenen en is tijd voor de lunch en de siësta. Vlug zoek ik een bankje in de schaduw "
Recent bekeken:
Op het dek van de boot van Brindisi naar PatrasRecent bekeken:
Het plaatsje Thira bovenop de vulkaankraterRecent bekeken:
De overnachting op het strandRecent bekeken:
De discotheek de DublinersRecent bekeken:
De oncomfortabele zit in de overvolle trein richting Athene

Home      Foto's      Verslag       Route
Rondreis zoeker
Alle rondreizen per organsatie:
Alle rondreizen per land:
Alle rondreizen per vertrekmaand: