Naar de foto's

Van Amsterdam naar Tokyo

"Omdat we gistermiddag niet via de bergen konden rijden, moeten we weer een stukje terug om het Sumela klooster te kunnen bekijken. We kunnen het klooster alleen van de buitenzijde bezichtigen. Het klooster is tot september gesloten voor renovatiewerkzaamheden. We gaan extra vroeg op pad omdat we vandaag ook nog de grens met Georgië willen passeren. Eerst rijden we terug naar Trabzon en slaan de vallei naar het Sumela klooster in. Bij de afslag naar het klooster wordt de weg direct smaller en de rotswanden steiler. Wat een prachtige omgeving. Als we het National park Altindere binnen rijden, geeft de man aan dat het klooster 'kapali' is. Dat woordje kennen we inmiddels. We kunnen alleen een foto maken van buiten, gebaart hij met zijn handen. Wij rijden helemaal door tot het uitkijkpunt op het klooster. Het Sumela klooster lijkt tegen de berghelling aan te hangen. De toegang tot het klooster zelf is gesloten, waardoor we geen glimp van dichterbij kunnen opvangen. Helaas. "
Recent bekeken:
Kamperen aan de oever van de Zwarte zee nabij OrduRecent bekeken:
Een lokale markt in het plaatsje MackaRecent bekeken:
Het oude aquaduct uit de Byzantijnse tijd Recent bekeken:
De prachtige bouwstijl in SafranboluRecent bekeken:
De restanten van de oude Griekse temple of Athena

Home      Foto's      Verslag       Route

Naar de foto's

In de voetsporen van Marco Polo

"Even later stijg ik op met de luchtballon. Ik zie de grond onder me snel kleiner worden. Wat een prachtige ervaring. Het is prachtig zonnig weer. Het uitzicht over de vallei is fantastisch. Jim, de ballonbestuurder, laat de ballon vlak over de rotsformaties vliegen. Door met de hoogte te spelen, kan hij de ballon besturen. Op grotere hoogte gaan de luchtstromen een andere richting op. Ik zie de grotwoningen, waar ik gisteren gewandeld heb. Ik zie het Uçhisar Castle liggen en ik zie de beroemde champignons formaties liggen. Mooi! Uiteindelijk laat Jim de ballon in een vallei zakken. De ballon gaat vlak over de grond. Vlak voor enkele rotspunten, trekt hij de ballon weer iets omhoog. Ik zie de schaduw van de ballon op de rotsen. "
Recent bekeken:
Het mausoleum van Atatürk in AnkaraRecent bekeken:
Een kraampje op de bazaarRecent bekeken:
Even bijkomen op het terras van het theehuisRecent bekeken:
Een schaapsherder leidt zijn kudde weer naar huisRecent bekeken:
De grotwoningen in de rotsen van Cappadocië

Home      Foto's      Verslag       Route       Programma

Naar de foto's

Interrail Europa

"De bazaarhal is niet open op zondag, maar buiten op straat is het een drukte van jewelste. Overal word ik aangesproken met de mooiste koopjes en aanbiedingen. Ik ga op zoek naar een betrouwbare eetplaats. De straathandel valt af. Ik stap binnen bij een fast-food restaurant. Hier eten we gezamenlijk voor zo'n 60.000 Turkse lire (ƒ12,-). De wandeling door de stad gaat verder naar de Blauwe Moskee. Ik mag alleen naar binnen met bedekte benen. Een doek hiervoor kan ik gratis lenen. Wel moet ik mijn schoenen uit doen. De moskee ligt vol met kleden. De enorme ruimte en het mooie dak, wordt ontsierd door de laaghangende verlichting. De tweede grote moskee is alleen te bezichtigen in combinatie met een museum. Hier ga ik niet naar binnen en ik loop door naar het paleis. De tijd is te kort voor een goed bezoek, dus besluit ik morgen terug te gaan naar het paleis. "
Recent bekeken:
De lange treinreis tussen Istanbul en BudapestRecent bekeken:
Het interieur van de discotheekRecent bekeken:
De Hagia Sophia moskee van binnenRecent bekeken:
De kleding voorschriften voor een bezoek aan de moskeeRecent bekeken:
Het paleis van de Sultan in Istanbul

Home      Foto's      Verslag       Route
Rondreis zoeker
Alle rondreizen per organsatie:
Alle rondreizen per land:
Alle rondreizen per vertrekmaand: