Naar de foto's

Een roadtrip door Europa

"Ook de doorgaande E65 naar Kolašin loopt door de bergen. Het vrachtverkeer kruipt tegen de bergen omhoog. In één van de dorpjes staat politie met een lasergun. We hebben te hard gereden. We moeten aan de kant. De agent vraagt vriendelijk of we iets rustiger willen rijden en we mogen weer doorrijden. Gelukkig geen bon. Vlak daarna slaan we af naar het Biogradska Gora National Park. We kopen twee toegangskaartjes voor het park en rijden door naar het meer. Rond het meer kan gekampeerd worden. Bij de receptie betalen we drie euro voor de overnachting. We zoeken een vlak stukje grond op de steenachtige omgeving. Hoewel de auto niet helemaal horizontaal staat, klappen we toch de tent uit. Bij de tent drinken we een drankje. Voordat we aan het eten gaan beginnen, wandelen we rond het Biogradska meer. Hier hebben we vier jaar geleden ook gewandeld. Het is leuk om op deze plek opnieuw te zijn. De wandeling rond het meer is 3,5 kilometer lang. Langzaam zakt de zon achter de bergen. Het wordt direct ook frisser. Bij de tent bereiden we macaroni. Met een wijntje genieten we van onze maaltijd in het bos. "
Recent bekeken:
Eten bij de tent in MontenegroRecent bekeken:
Het meer in het Biograndska National Perk

Home      Foto's      Verslag       Route

Naar de foto's

Van Amsterdam naar Tokyo

"Na het ontbijt verlaten we de baai van Kotor. We rijden via haarspeldbochten om hoog naar het plateau van Cetinje. Onderweg heb ik een mooi uitzicht over de baai. We maken snel hoogte. Op de top genieten we van een cappuccino met uitzicht. We zijn nu gestegen tot ongeveer 1000 meter. Hiervandaan rijden we het Lovcen National park in. Een smalle asfaltweg voert ons naar de één na hoogste berg van Montenegro. Via haarspeldbochten komen we hoger en hoger. Op de top ligt het mausoleum van Njegos. In het mausoleum ligt dichter, en prinsbisschop Petar II Petrovic Njegos. Zijn boek over de eeuwenlange strijd tussen het Montenegrijnse volk tegen de Turkse overheersing werd in vele talen vertaald. Om het mausoleum te bereiken moeten we het laatste stukje met een trap. De 461 treden tellende trap loopt door de berg. Het is niet zo zeer het mausoleum dat zo bijzonder is, maar vooral het uitzicht over de wijde omgeving. Ik zie de route die we gisteren gereden hebben. Ook zie ik de baai van Kotor. "
Recent bekeken:
Het oude aquaduct in BarRecent bekeken:
Het hoogste punt in het Lovcen national ParkRecent bekeken:
De prachtig gelegen baai van KotorRecent bekeken:
De vestingsstad Kotor aan de gelijknamige baaiRecent bekeken:
Het mausoleum van prinsbisschop Petar II Petrovic Njegos

Home      Foto's      Verslag       Route

Naar de foto's

Gastvrij Montenegro!

"Ik wandel de smalle oude straatjes in. Oud Budva heeft veel weg van Kotor, maar Budva ligt meer op een landtong. Het schiereiland is omgeven door een hoge Middeleeuwse stadsmuur, gebouwd door de Venetianen in de 15de eeuw. Op de uiterste punt van Budva ligt de citadel. Op het centrale plein liggen de katholieke Church of St Mary of Punta en de Holy Trinity Orthodox Church naast elkaar. Ik vind de Orthodoxe kerk met alle kleurrijke fresco's het indrukwekkendst. Direct er achter liggen twee kleine kerkjes tegen de stadsmuur gebouwd. Deze oude kerkjes uit de 8ste eeuw ogen wat vervallen en zijn helaas gesloten. Als alternatief bezoek ik de Citadel van Budva. Vanaf het fort heb ik een mooi uitzicht over het oude centrum en de baai. Heel bijzonder vind ik de citadel niet. Het is allemaal iets te veel gerestaureerd. Oud Budva is in 1979 zwaar getroffen door een aardbeving. Het stadje is zo goed mogelijk hersteld. In mijn ogen soms iets te goed. Ik sluit mijn bezoek aan Budva af met een wandeling over de stadsmuren. "
Recent bekeken:
Een doorkijkje op de baai van KotorRecent bekeken:
Prachtig uitzicht op de wijde omgevingRecent bekeken:
Het klooster van CetinjeRecent bekeken:
De kleine kerk van het plaatsje NjegusiRecent bekeken:
De binnenplaats van het Ostrog klooster

Home      Foto's      Verslag       Route
Rondreis zoeker
Alle rondreizen per organsatie:
Alle rondreizen per land:
Alle rondreizen per vertrekmaand: