Kaap de Goede Hoop

Kaap de Goede HoopZuid Afrika - De gids verontschuldigt zich en informeert of wij wel bericht hadden gekregen dat hij later zou zijn? Nee dus ! Snel gaan we op pad. We pikken nog vier Duitse toeristen op en dan is de groep al compleet. Een lekker klein groepje. We beginnen de tour langs de kustlijn in zuidelijke richting. Bij Camps Bay stoppen we voor een fotostop. Gobus, onze gids, geeft aan dat we de tijd kunnen nemen als we dat willen. Het voelt goed dat het geen race wordt vandaag. Vanaf Camps Bay zien we de twaalf apostelen rotsformatie aan de achterzijde van de Tafelberg. Vanaf Hout Bay nemen we de Chapman’s Peak Drive. Deze bochtige weg langs steile rotsen is lange tijd gesloten geweest. Sinds deze week is de route weer geopend voor het verkeer. Een gelukje, anders hadden we om moeten rijden en hadden we de mooie route gemist. Voordat we het Cape Peninsula National Park in rijden, stoppen we bij souvenirs verkopers. Hier verkopen ze veel houtsnijwerken en stenen beeldjes. Ik zie een dubbele giraffe op één standaard. Na wat onderhandelen, schaf ik het beeld aan. Zo’n beeld had ik eerder nog niet gezien onderweg. Ook kopen we een fraai stenen beeldje. Daarna rijden we het park in. Gobus zegt dat het rustig is vandaag in het park. Soms in het hoogseizoen staat er en lange file voor de kassa. Vanaf de ingang van het park is het nog een kilometer of dertig rijden naar de punt. Het schiereiland wordt steeds smaller. In de verte zien we de vuurtoren van Cape Point al liggen. Omdat net enkele bussen afslaan naar Kaap de Goede hoop, rijden wij eerst naar Cape Point. Het waait flink. Als we de trappen op klimmen naar de vuurtoren (er gaat ook een treintje) moeten we ons soms vasthouden voor de windvlagen. Vanaf de top heb je een mooi zicht op het verder gelegen Cape of Good Hope. Voor-de-wind lopen we weer naar beneden. In het winkeltje schaffen we wat broodjes aan voor de lunch. Hierdoor hoeven we niet uitgebreid te gaan lunchen. Bij Kaap de Goede Hoop is de wind nog sterker. Ik heb moeite om goed stil te blijven staan om een onbewogen foto te kunnen maken van het bord van Kaap de Goede Hoop.

Zuid Afrika      Meer     Home

Reageer op 'Kaap de Goede Hoop':


Reacties:

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit bericht

Recent bekeken

Stedentrip Bilbao - Het Guggenheim museum is bedekt met duizenden titanen platen
Spanje
Titanen platen

Wandelen door bergachtig Bulgarije - De eerste wandeldag vanuit Yagodina
Bulgarije
Eerste wandeldag

Rondreis Suriname - De baai van Gakaba
Suriname
Gakaba baai

Ladakh - Klein Tibet - Een groepje steenbokken kijkt toe op de berghelling
India
Steenbokken

Indonesië: Sumatra, Java en Bali - Een lotus bloem bij de Lotus tempel
Indonesië
Lotus bloem

Rondreis Patagonië - Met stijgijzers klimmen over het ijs van de Perito moreno Gletsjer
Argentinië
Hiken over Gletsjer

Rondreis Nepal en Tibet - Het uitzicht vanaf het balkon op de Himalaya
Nepal
Himalaya uitzicht

Rondreis Costa Rica - Het zwarte strand bij zonsopgang in Cahuita
Costa Rica
Zwarte strand

Mozambique, Malawi en Zambia - Een kleine Gekko op de muur in Gorongosa
Mozambique
Gekko

Winterreis IJsland - De kloof Almannagjá in de Thingvellir is ontstaan door het uit elkaar drijven van de Amerikaanse en Europese tektonische platen
IJsland
Kloof Almannagjá

Rondreis Costa Rica - Een Jesus Christus Hagedis dankt zijn naam aan het feit dat hij door snelle bewegingen over het water kan lopen.
Costa Rica
Jezus Christus Hagedis

Fiji en Nieuw Zeeland - Lopen door de vulkaankrater

White island vulcano

Rondreis Noorwegen - De schaatshal, het vikingschip in Hamar
Noorwegen
Vikingship Hamar

Zuid Afrika, Swaziland, Lesotho - Een wandeling door de Drakensbergen
Zuid Afrika
Wandeling

Rondreis mythisch Ethiopië - De Bet Abba Libanos rotskerk van Lalibela
Ethiopië
Bet Abba Libanos kerk

Van Amsterdam naar Tokyo - De Dzjvari koepelkerk nabij de oude hoofdstad Mtscheta
Georgië
Dzjvari koepelkerk