Reisavonturen Bulgarije

Home > Bulgarije

2 reisavonturen Bulgarije

Bulgarije - Een roadtrip door Europa

Een roadtrip door Europa

8 juni - 7 juli 2018 (30 dagen)

Wij rijden verder naar Sofia. Tegen half vijf, mede door het tijdsverschil en de problemen met de auto, rijden we Sofia binnen. Ons hotel ligt aan de noordzijde van het centrum. We kunnen de auto, tegen betaling, parkeren bij de dependance van het hotel, verderop in de straat. We wandelen de stad in. Allereerst komen we bij de indrukwekkende Alexander Nevski kathedraal. Vanaf hier lopen we naar de City Garden. Omdat we eerder in Sofia geweest zijn, is de stad een feest van herkenning. In het park bestellen we een drankje. Via het paleis, de kerk en moskee, dwalen we door het centrum van Sofia. Uiteindelijk strijken we neer op een buitenterras voor het eten. Leuk om weer terug te zijn in Sofia.
BergpadBergpadSoms is het flink klimmen over de rotsblokken
AfdalingAfdalingDe start van de afdeling naar Trigrad
Gammele brugGammele brugDe brug over het beekje is totaal verrot
Wandeling vanuit BorinoWandeling vanuit BorinoDe laatste huizen van BorinoBulgarije - Wandelen door bergachtig Bulgarije

Wandelen door bergachtig Bulgarije

18 mei - 27 mei 2013 (10 dagen)

In de grot zit een smalle opening naar boven. Alle gelovigen die door deze opening kunnen raken hun zonden kwijt. In de grot is het erg donker. Op de tast zoek ik naar de houten trap. De trap leidt naar de kleine doorgang. Ik wurm mij door de smalle opening en klim naar boven. Zonder problemen en zonder zonden kom ik boven de grot weer uit. Even verderop drink ik van het heilige water. De kapel bij de grot is klein, maar erg mooi gedecoreerd. De kapel is voorzien van prachtige fresco's. Daarna volg ik het smalle pad terug naar het Rila klooster. De route loopt door het bos. Ik loop onder de poort door naar het binnenterrein. Ik ben direct onder de indruk van het prachtige klooster. Ik zie rondom zwart met wit gestreepte gebouwen. In het midden van de ruime binnenplaats staat de rijk gedecoreerde geboortekerk. Het klooster is verschillende keren verwoest en weer opgebouwd. De laatste keer is het door brand getroffen in 1833. Het is geheel opnieuwe opgebouwd. Het portaal van de geboortekerk is voorzien van prachtige fresco's. Van binnen is de kerk nog mooier.
Ben jij een wereldreiziger?