Reisavonturen België

Home > België

9 reisavonturen België

België - Weekendje in de Belgische Ardennen

Weekendje in de Belgische Ardennen

25 - 29 mei 2022 (5 dagen)

Kamperen aan de oever van een meertje op de camping Aux Sources De Lescheret in Vaux-sur-Sure in de Belgische Ardennen. Wandelen, kano varen, de grotten van Han en een bezoek aan het kasteel van Bouillon
De DijverDe DijverDe Dijver bij zonsondergang met op de achtergrond de Onthaal O.L.V. kerk
De MuntDe MuntHet Munt gebouw op het Muntplein
BartBartBart
Sunparks VielsalmSunparks VielsalmHet huisje in VielsalmBelgië - Stedentrip Luik

Stedentrip Luik

6 -7 november 2021 (2 dagen)

Net achter het plein, ligt de Montage de Beuren. Een 374 treden tellende brede trap naar de citadel. We beklimmen de steile trap. Links en rechts staan huizen langs de helling. De bewoners moeten dagelijks over de trappen naar hun huis. Vanaf de top hebben we een prachtig panoramisch uitzicht over Luik. Het is goed te zien hoe de Maas de stad in tweeën splitst. In het park achter ons ligt de Coteaux de la Citadelle. Langs de muren van de citadel en via het oorlogsmonument komen we bij een uitkijkplatform. Hier kijken we naar het meer oostelijke deel van de stad. Onder ons zien we de Saint-Barthélemy kerk liggen. Deze kerk, uit de elfde eeuw, is het oudste religieuze gebouw van de stad.
België - Stedentrip Gent

Stedentrip Gent

15 - 17 oktober 2021 (3 dagen)

De kerk is als Sint-Janskerk in de twaalfde eeuw gebouwd. In 1539 kreeg het zijn huidige naam. In die tijd werd ook de 89 hoge westtoren toegevoegd aan de kathedraal. Op de Korenmarkt, het plein voor de kathedraal, bestellen we een echt Belgisch biertje op een terras. Aan het einde van de middag lopen we langs het Gravensteen kasteel. Deze indrukwekkende vesting zullen we morgen bezichtigen. Rond het Vrijdagmarktplein liggen gezellig terrasjes. Dit plein is één van de oudste pleinen van Gent. Het plein speelde altijd een belangrijke rol in de geschiedenis. Midden op het plein staat een standbeeld van Jacob van Artevelde, een volksheld uit de 14de eeuw.
België - Historisch Brussel

Historisch Brussel

2 - 5 juli 2020 (4 dagen)

Bij het museumticket is ook een combinatie ticket inbegrepen voor het Garderobe museum Manneken Pis. Als laatste bezoek voor vandaag lopen we naar dit museum in de straat bij beroemde beeldje. Er ontstaat wat onduidelijkheid bij het museum omdat wij wel een reservering hebben voor het Brussels museum maar officieel niet voor dit museum. Wij hadden vooraf ook niet begrepen dat de musea op verschillende locaties lagen. Er wordt een ander personeelslid bij gehaald, er wordt wat moeilijk gekeken, maar uiteindelijk mogen wij het museum in. In de kleine ruimte staan ongeveer honderd afbeeldingen van Manneken Pis afgebeeld in kledij uit verschillende landen en beroepen. Er bestaat een speciale commissie die besluit over de kleding van het Brusselse beeldje.
België - Stedentrip Brugge

Stedentrip Brugge

30 jan - 1 febr 2009 (3 dagen)

Een stedentrip naar Brugge
België - Weekend Vielsalm

Weekend Vielsalm

29 dec. t/m 2 jan. 2007 (5 dagen)

Een weekendje in Vielsalm in de Belgische Ardennen.
België - Vakantie La Roche en Ardenne

Vakantie La Roche en Ardenne

25 t/m 28 mei 2006 (5 dagen)

Een wandelweekend in de Belgische Ardennen.
België - Weekend Durbuy

Weekend Durbuy

mei 2005 (4 dagen)

Wandelweekend in de Belgische Ardennen
België - Stedentrip Antwerpen

Stedentrip Antwerpen

1999 (4 dagen)

Een stedentrip naar Antwerpen ter ere van het 25 jarig bestaan van PinkRoccade Finance
Ben jij een wereldreiziger?