Reisavonturen Spanje

Home > Spanje

4 reisavonturen Spanje

Spanje - Stedentrip Bilbao

Stedentrip Bilbao

20-23 september 2014 (4 dagen)

Menig jogger trotseert de regen en rent langs de boulevard. Het Guggenheim museum ligt er wat troosteloos bij in de regen. In de schemer weerspiegelt de Maman spin in de natte tegelvloer. Ik probeer een goede foto te maken in het beperkte licht en tegelijkertijd mijn camera droog te houden. Een lastige opgave. De verlichting van het museum zelf valt mij wat tegen. Voor het avondeten kies ik voor een tapas kroegentocht. Het eerste pintxo-broodje bestel ik in een barretje nabij het museum. Ik wijs op de toonbank het broodje aan dat ik wil hebben. Ik herhaal dit nog in twee andere cafés op de weg terug naar mijn hotel.
Guggenheim museumGuggenheim museumUitzicht op het bijzondere ontwerp van het Guggenheim museum
MozaiekMozaiekHet mozaiek van Gaudi op het dak van Casa Batlló
Instituto CervantesInstituto CervantesHet Instituto Cervantes aan de Calle Gran Via
Bilbao by nightBilbao by nightDe avond valt over de stad BilbaoSpanje - Stedentrip Madrid

Stedentrip Madrid

30 apr 2011 - 4 mei 2011 (5 dagen)

De Spaanse hoofdstad Madrid is met ruim drie miljoen inwoners één van de grootste steden van Europa. Toch ademt de stad een gezellige knusse sfeer uit op de vele pleinen. De kunstenaars op het Plaza de Mayor, de straatartiesten op het Plaza del Sol of de Madrilenen aan de tapas op de Plaza de Colon. De belangrijke bezienswaardigheden in Madrid zijn het Palacio Real, oftewel het Koninklijk Paleis, het Retiropark, het archeologisch museum, en drie internationaal befaamde kunstmusea: het Museo del Prado, het Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía en het Museo Thyssen-Bornemisza. Maar ook de vlooienmarkt van El Rastro, het Teatro Real of de lange winkelstraat Gran Via zijn het bezoeken meer dan waard.
Spanje - Stedentrip Barcelona

Stedentrip Barcelona

2 t/m 6 september 2004 (5 dagen)

Het is inmiddels lekker weer geworden en ik besluit lopend naar de Sagrada Família te gaan. Dit is ongeveer 2½ kilometer door de stad. Onderweg passeer ik de dierentuin en enkele parken. In het park, nabij het Station del Nord, bestel ik een stokbroodje. Daarna wandel ik door richting de Sagrada Familia. Al van ver zijn de toppen van de enorme kathedraal zichtbaar. De beroemde torens van Antoni Gaudi steken ver boven de stad uit. De rij bij de ingang valt gelukkig mee en zo sta ik al snel in de Sagrada Família.
Spanje - Stedentrip Barcelona

Stedentrip Barcelona

December 2001 (3 dagen)

Driedaags bezoek aan Barcelona
Ben jij een wereldreiziger?