Reisavonturen Togo

Home > Togo

Reisavontuur Togo

Togo - In de ban van de Voodoo

In de ban van de Voodoo

21 dec 2010 - 12 jan 2011 (23 dagen)

In het dorpje wordt een voodooceremonie gehouden. Op een hoog opzwepend tempo klinkt de trom. Afwisselend maken mensen een dans. Iedereen is prachtig uitgedost. De muziek wordt intenser en intenser. Met magnesium poeder wordt vuur gemaakt. De aanwezigen klappen ritmies met stokje hard op elkaar. Een jongeman raakt in tranche en danst in het midden rond. Zijn ogen staan op oneindig. Wild draait hij om zich heen op het ritme van de muziek. Ik blijf het een vreemd gezicht vinden. Het heeft iets weg van dronken zijn. Van achteren naderen twee versierde vrouwen. De een draagt een tuintje op haar hoofd, de andere rookt een pijp. Zij vragen de voodoo God om hen goed gezind te zijn. De een voor haar landbouw, de andere is mij minder duidelijk. Indrukwekkend.
Voodoo dansVoodoo dansEen vrouw wil dat de voodoo god goed gezind is voor haar gewassen door zich tijdens de dans in thema uit te dossen
Boabab BassarBoabab BassarDe grote Baobab boom in het centrum van Bassar
Togolaise vrouwTogolaise vrouwEen Togolaise vrouw in het dorpje Malfakassa in Togo
Togolaise huisjesTogolaise huisjesDe typische rond roundavels van de Noordelijke stammen in TogoBen jij een wereldreiziger?