Reisavonturen Mozambique

Home > Mozambique

Reisavontuur Mozambique

Mozambique - Mozambique, Malawi en Zambia

Mozambique, Malawi en Zambia

5 - 28 november 2009 (24 dagen)

Rond half drie wandelen we het centrum van Maputo in. Voor de zekerheid zonder waardevolle spullen op zak. We volgen de bezienswaardigheden uit de reisgids. Via het Jardin Tunduru park, langs het Casa de Ferro (stalen huis) en de witte Catedral de Nossa Senhora da Conceição komen we bij het Conselho Municipal (stadhuis). Hier lopen we naar de ingang om binnen te kijken. De bewaker bij de deur geeft toestemming om rond te kijken. De hal is prachtig en de glas-en-lood ramen herinneren aan de 17de eeuwse zeilschepen. We vervolgen onze route naar het koloniale fort. Dit fort is ooit door de Hollanders opgericht en later door de Portugezen uitgebreid. Het valt mij op dat iedereen vriendelijk glimlacht als we voorbij lopen. Verkopers proberen hun waar wel aan te prijzen, maar zijn nergens opdringerig. Via de vismarkt – waar ik alleen een foto tegen betaling mag maken – lopen we door naar het station. Het station is ontworpen door Gustaf Eiffel. We lopen het perron op en daar blijkt een restaurantje te zitten aan het spoor. We bestellen een cola en soep met brood.


LepelaarsLepelaarsEnkele lepelaars in de bijna drooggevallen waterpool
Visser door brandingVisser door brandingVissers proberen tevergeefs hun boot door de branding te krijgen. Ze worden teruggeworpen door de zee.
Strand VilanculosStrand VilanculosBij eb vallen de visserboten droog op het strand van Vilanculos
Douche VilanculosDouche VilanculosDe doucheruimte omgeven met een rieten schot. Heerlijk douchen in de natuurBen jij een wereldreiziger?