Reisavonturen Tsjechië

Home > Tsjechië

4 reisavonturen Tsjechië

Tsjechië - Een roadtrip door Europa

Een roadtrip door Europa

8 juni - 7 juli 2018 (30 dagen)

Het geel gekleurde kasteel steekt prachtig af tegen de strak blauwe lucht. Van buiten is het kasteel al schitterend. Bij de kassa blijken er vandaag geen rondleidingen te zijn in het Engels. We kunnen om kwart voor twaalf aansluiten bij een Tsjechische tour. We krijgen dan korting op de toegang en krijgen een Engels beschrijving mee tijdens de tour. De tijd tot de rondleiding gebruiken we om door het park te lopen. Met 200 km2 is de prachtige aangelegde tuin de grootste van het land. Om precies kwart voor twaalf melden we ons bij de ingang. Wij zijn de enige niet-Tsjechisch sprekende bezoekers. Via de Engelse tekst kunnen wij de rondleiding prima volgen. Door vooruit te lezen geeft het zelfs de mogelijkheid om alvast foto's te maken of juist te wachten tot iedereen weer uit een ruimte is. Vooral de bibliotheek is prachtig en de blauwe balzaal. Dit kasteel is zeker een aanrader.
Biertje ?Biertje ?Ronald aan t bier
Stadhuis BrnoStadhuis BrnoHet stadhuis van de 2de stad van Tsjechië
Hradcany burchtHradcany burchtDe Praagse burcht met de ondergaande zon
Staromestské námestíStaromestské námestíOp het Staromestské námestí (Oudestadsplein) is het altijd druk met toeristenTsjechië - Stedentrip Praag

Stedentrip Praag

Mei 2002 (5 dagen)

Vijf daagse stedentrip in Praag
Tsjechië - Interrail Europa

Interrail Europa

13 juli -7 aug 1992 (28 dagen)

In de tweede feesttent, met 'n ruimte voor zo'n 2000 mensen is het ook zeer rustig. De 'kleines' bier, blijkt al een halve liter te zijn. Ron en ik wagen ons aan een kleines bier. Om een beetje stemming in de toko te maken, zetten wij het applaus af en toe in. Ook proberen we mee te zingen met de Hollandse teksten van verschillende folklore nummers. Dit trekt al snel bekijks van de aanwezigen. Een Tsjechische paar aan onze tafel vindt het wel leuk. Ze spreken gebrekkig Duits. Ze gebaren ons dat wij er bij moeten komen zitten. Wij zijn hun vrienden. Snel wordt er worst en bier besteld. Even later zit ik tegen een pul met één liter bier aan te hikken. Proost dan maar. Om half elf moet ik naar een andere tent voor de trekking van de loterij. Dit betekent wel dat de pul eerst leeg moet. Ook in de andere feesttent staan onze vrienden er op om ons een biertje aan te bieden. Hier valt niets tegen in te brengen. Een liter bier kost zo’n ƒ3,- en dat is voor Tsjechische begrippen best veel. Wij vragen om een klein biertje, maar Ron en ik hebben al snel een nieuwe liter pul voor ons staan.
Tsjechië - Interrail Europa 1991

Interrail Europa 1991

juli - augustus 1991 (22 dagen)

Een rondreis met de trein door Oostenrijk, Italië, Hongarije en Tsjechië.
Ben jij een wereldreiziger?