Reisavonturen Italië

Home > Italië

4 reisavonturen Italië

Italië - Noord Italië en San Marino

Noord Italië en San Marino

24 juni - 13 juli 2022 (20 dagen)

Sinds kort is het voor toeristen weer mogelijk om de toren van Pisa te betreden. Bij de ingang wordt ons ticket gescand en wordt gecontroleerd op wapens. Veel stelt deze controle niet voor. In de toren loopt een marmeren trap omhoog. De treden zijn uitgesleten. Doordat de toren vier meter uit het lood staat, is het lopen op de rond lopende trap lastig. Soms hang je naar voren, naar links, naar achteren of naar rechts. Het heeft wat weg van een lunapark op de kermis of een dronken toestand. Zonder al te veel problemen beklimmen we de 251 treden. Vanaf de top kijken we uit over heel Pisa. Met een kleine trap komen we ook op het hoogste platform. Hier hangen de klokken.


AlpenAlpenHet naderen van de AlpenItalië - Stedentrip Napels

Stedentrip Napels

14 - 17 februari 2019 (4 dagen)

Vanaf de ingang van het National Park loopt een wandelpad tegen de vulkaanhelling. Het pad loopt behoorlijk omhoog. Rechts is uitzicht op de ruim duizend meter lager gelegen stad Napels. Links komt de krater van de vulkaan dichter en dichterbij. Af en toe rolt een steentje van de berghelling naar beneden. Het blijft goed opletten. Na een half uurtje lopen arriveren we bij de krater van de Vesuvius. Alleen een pluimpje rook verraadt de vulkanische activiteit. Wat bijzonder om op de top van de beroemde Vesuvius te staan. Ik geniet van de krater en het prachtige uitzicht. De terugweg, heuvel af, verloopt veel makkelijker.
Italië - Interrail Europa

Interrail Europa

13 juli -7 aug 1992 (28 dagen)

Natuurlijk beklim ik ook de trap naar het dak van de kerk. Het zijn maar liefst 267 treden om op het dak van de Dom te komen. Vanaf het dak heb ik een prachtig uitzicht over de stad Milaan. In de verte ligt het volgende doel: Het San Siro Stadion van AC Milan. Op weg naar het stadion eet ik een mega-duur broodje hamburger. Ik ontmoet Italianen, die spontaan hun mond open laten vallen, als ik ze vertel dat we lopend naar het stadion willen gaan. 'Het is wel twee kilometer, dat is zeker twee uur lopen'. Na een behoorlijke trippel, door onder andere de kasteeltuinen en langs de arena, duikt het stadion voor mij op. Het immense gebouw is veel te groot om op de foto te zetten. Zelfs als ik de parkeerplaats oversteek lukt het nog niet om het stadion vast te leggen. Helaas is het stadion niet toegankelijk voor een rondleiding.
Italië - Interrail Europa 1991

Interrail Europa 1991

juli - augustus 1991 (22 dagen)

Een rondreis met de trein door Oostenrijk, Italië, Hongarije en Tsjechië.
Ben jij een wereldreiziger?