Reisavonturen Costa Rica

Home > Costa Rica

2 reisavonturen Costa Rica

Costa Rica - Van Costa Rica naar Guatemala

Van Costa Rica naar Guatemala

12 oktober - 11 november 2013 (31 dagen)

De canopy tour bestaat uit 14 korte en lange kabelbanen door het bos. Leo geeft bij het begin uitleg over het roetsjen. Daarna is het tijd voor de eerste afdaling. Ik suis door de lucht naar het volgende platform. Een heerlijk gevoel. Bij ieder platform staat een medewerker die je signalen geeft of je wel of niet extra moet remmen. Zo kom ik netjes aan op ieder platform. Soms gaat een lange kabelbaan hoog over een dal waardoor ik zicht heb op de wijde omgeving. Het is een beetje mistig. Dit geeft een extra mooi effect. Net voor de laatste en langste kabelbaan bevindt zich de Tarzan-swing. Vanaf een steiger spring je naar beneden en slinger je heen en weer. Dit is niet mijn favoriete onderdeel. Ik vind het van het platform springen eng. Uit voorzorg geef ik Leo alvast het advies mij er maar gewoon af te duwen als ik niet durf. Een aarzelende sprong geholpen door een duwtje van Leo doet mij even laten heen en weer slingeren.


Side striped palm pitviperSide striped palm pitviperEen giftige palm pitviper slang in Monteverde
Poor man's umbrellaPoor man's umbrellaDe grote bladeren van de Poor man's Umbrella voelen hard en stug aan
Gammele brugGammele brugEen zware vrachtwagen rijdt over de gammele brug langs de kustweg. De brug is gemaakt van spoorrailsen. Gelukkig wordt gewerkt aan een nieuwe brug.
RaftenRaftenRaften op de Rio SarapiquiCosta Rica - Rondreis Costa Rica

Rondreis Costa Rica

7-20 september 2008 (14 dagen)

Sinds twee jaar heeft de vulkaan zich bedacht en rommelt alleen nog aan de achterzijde. Het is druk bij de brug. Zo’n honderd toeristen hopen vanavond een glimp van de grote vulkaan op te vangen. Het is inmiddels helemaal donker geworden. Als ik bij de brug kom, zie ik al direct de oranje gloed van rotsblokken onder de bewolking uitkomen. Indrukwekkend! De Arenal vulkaan spuugt niet zo zeer lava uit, maar gloeiende lavastenen brokkelen af en rollen naar beneden. Terwijl wij staan te kijken trekt de bewolking helemaal op en zien we de lavabrokken vanaf de top naar beneden rollen. Op de foto’s met een lange sluitertijd, heeft het toch iets weg van een lavastroom. Alleen is het heel moeilijk om de camera secondenlang stil te houden. Het gerommel van de vulkaan maakt het helemaal af. In één woord: Geweldig!
Ben jij een wereldreiziger?